Dodik: Bošnjaci moraju popustiti i dati nešto Hrvatima i Srbima

“Nitko ne spori da su Bošnjaci najbrojniji, a ako su oni najzainteresiraniji za ovu zemlju, onda moraju dati nešto Hrvatima i Srbima”, poručio je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u intervjuu za TV1 iznio stavove o budućnosti Bosne i Hercegovine, o partnerima u RS i Federaciji BiH te o utjecaju Međunarodne zajednice na politiku u zemlji.

Dodik je u polusatnom razgovoru u više navrata nagovijestio mogućnost o njegovom angažmanu na državnoj razini  BiH, istaknuvši kako bi on ojačao suverenitet zemlje pod uvjetom da u nju unese dio svoj načina vođenja politike.

“Ne znam hoću li se kandidirati za Predsjedništvo BiH. Prerano je, ali ću o tome ću odlučiti u travnju”, rekao je Dodik između ostalog, dodavši kako bošnjačka strana mora popustiti Srbima i Hrvatima, prenosi Klix.ba.

“Ja sam za jedinstvenu BiH zasnovanu na Ustavu, a ne za nemoguću zemlju. Nisam ja kriv Bošnjacima što imaju lošu vlast”, rekao je, između ostalog, Dodik.

“Nitko ne spori da su Bošnjaci najbrojniji, a ako su oni najzainteresiraniji za ovu zemlju, onda moraju dati nešto Hrvatima i Srbima”, poručio je Dodik te dodao kako on ima loše iskustvo.

“Prije 7-8 godina dogovorimo se o ključnim točkama o ekonomiji, uvozu, izvozu…a nakon što su došli stranci SDP se povukao. Jadan je Bošnjački narod s političarima koji nemaju autoritet. Bakir vodi katastrofalnu politiku, on slabi potencijal bošnjačke i bh. ideje. Teško nam pada što je umjesto nas uveo SDS na državnu razinu. I štoje napravio? Nemam mu što praštati, mogu mu samo vratiti”, rekao je predsjednik RS-a.

Sa Čovićem s druge strane, kaže Dodik, ima dobru komunikaciju čak i ako se ne slažu po nekim stvarima kao što je NATO.

“Zašto bi mi ušli u NATO koji bi diskriminirao RS i Srbe. Kao mlađi političar imao sam zabludu i vjerovao sam da zapad dobar. Sada mislim drugačije i recimo Dayton 2 pod međunarodnim patronatom ne dolazi u obzir”, kazao je Dodik.

Ovih dana se lome koplja na relaciji Dodik – Ivanić kada je u pitanju obilježavanje 9. siječnja. Dodik je još uvijek uvjeren kako u Banja Luku ne treba dovoditi pripadnike OSBiH.

večernji.ba

more recommended stories