Published On: Pon, pro 1st, 2014

DODIK BOSIĆU: Kad bi na minut prestao plakati vidio bi da je apsolutni gubitnik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je davanje mandata Željki Cvijanović da sastavi buduću vladu Srpske loša vijest samo za oporbu u Republici Srpskoj, koja neargumentiranim napadima pokušava očuvati svoje unutarnje jedinstvo, nakon još jednog u nizu izbornih poraza.

Dodik je rekao da samo SDS i Mladen Bosić nisu shvatili da su izbori završeni, da je narod u Republici Srpskoj rekao svoje, a što je najtragičnije – još nisu shvatili da su jedini i apsolutni gubitnici izbora.

“Premijer u pokušaju Mladen Bosić od 12. listopada ne prestaje napadati svoj narod što je glasao kako je glasao, skrivajući se iza priče o upitnosti legitimiteta izabranih narodnih predstavnika. Ako bi bar minut prestao ‘plakati’, možda bi jasnije vidio realnost o kojoj je odlučio narod na demokratskim izborima”, rekao je Dodik.

Poštujući upravo volju naroda, kaže Dodik, i činjenicu da je Cvijanovićeva dobila više od 310.000 osobnih glasova, o čemu “Bosić može samo sanjati”, te uvažavajući sve reference koje aktualna premijerka ima i cijeneći njene dosadašnje rezultate, nakon apsolutnog konsenzusa svih koji će podržati vladu, Željka Cvijanović je od danas mandatar.

“Napadi na Milorada Dodika i Željku Cvijanović neće Bosića ostaviti na čelu stranke, kojoj mora objasniti zašto je apsolutni gubitnik ovih izbora, i zašto je, varajući i članstvo i narod, otpuzao u Sarajevo da potpiše kapitulaciju Republike Srpske i time potvrdi probosansku orijentaciju svoje stranke”, rekao je Dodik.

On je naglasio da “Bosić, umjesto da bar jednom nekome izađe na politički megdan kao predsjednik najveće oporbene stranke, radije bira da iz kabinetske hladovine po cijeli dan piše priopćenja iz kojih se ne vidi ništa drugo do ozlojeđenosti gubitnika”.

“SNSD i Milorad Dodik znaju Bosića kao takvog, ali ono što mu neće dozvoliti jeste da od Republike Srpske naprave gubitnika”, istaknuo je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska prva koja je konstituirala parlament nakon izbora, i prva ulazi u izbor Vlade, čime pokazuje sposobnost ostati institucionalno stabilna, bez obzira na pokušaje oporbe da je politički destabilizira.

Dodik je podsjetio da je Bosić, nakon izbora, pojedincima iz sadašnje vladajuće koalicije nudio suradnju i najviše funkcije, poput premijerske i funkcije predsjednika Narodne skupštine, iako je te iste pojedince žestoko kritizirao u izbornoj kampanji, što potvrđuje da mu je jedino stalo da prigrabi vlast, a ne da napravi “pozitivne promjene”, kako je u kampanji obmanjivao birače u Republici Srpskoj.

“Sve u svemu, kakav je takav je, Bosić je naš najbolji politički protivnik kojeg imamo i kojeg ne moramo objašnjavati”, zaključio je predsjednik Republike Milorad Dodik.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je imenovanje Željke Cvijanović za mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske loša vijest za Srpsku.

Bosić navodi da je to izravan kontinuitet politike koja vodi Republiku Srpsku u sve dublje siromaštvo.

On je naveo da kandididiranjem Željke Cvijanović za mandatara predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pokušava osiguratii bezrezervnu lojalnost svojoj politici, priopćeno je iz Informativne službe SDS-a.

Bosić kaže da će odgovornost za “dalje urušavanje Republike Srpske” prvenstveno snositi stranke i zastupnici koji podrže Željku Cvijanović u Narodnoj Skupštini Srpske. /Srna/HMS/