Published On: Sub, lis 26th, 2013

DODIK: Bosić i SDS glumili dobru djecu, a spekulacijma ubrzali smjene svojih kadrova

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ta stranka pretendira da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i strankama koje im se pridruže, pobijedi na sljedećim izborima.

Govoreći o promjenama u Savjetu ministara BiH, Dodik je naveo da su lider SDS Mladen Bosić i ostali kadar te stranke “glumili dobru djecu, a da su svojim špekulacijama ubrzali smjenu svojih članova”.

“Plan SDS-a bio je da sami u svibnju izađu iz koalicije na nivou BiH i nisu mogli bolju uslugu napraviti sebi”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istaknuo da nije problem zdrava kritika nego špekulacije, a da je njegova javna poruka SDS-u da će izgubiti naredne izbore.

“Naša pretenzija je da zajedno sa Socijalističkom partijom, DNS-om i partijama koje nam se pridruže pobijedimo na sljedećim izborima, a što se tiče SDS-a neka ide sa svojom opozicijom”, poručio je Dodik.

Dodik je ocijenio da smjene u Savjetu ministara BiH govore o naivnosti SDS-a i lidera te stranke Mladena Bosića.

“Bosić je ranije govorio da Mirko Šarović nije njegov izbor za ministra u Savjetu ministara i da on nema namjeru da ga nešto posebno brani. To govori o odnosu između njega i Šarovića”, naglasio je Dodik.

On kaže da će nakon što bude ispoštovana procedura biti poznato tko će u Savjetu ministara BiH zamijeniti kadar SDS-a.

“Mi smo ozbiljna politička stranka, ne samo u Republici Srpskoj nego i u regiji. Imena kadrova ćemo priopćeno kad se za to steknu svi uvjeti”, istakao je Dodik.
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH prije dva dana donio je odluku o smjeni kadra SDS-a u Savjetu ministara BiH – ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Odluku Zastupničkog doma treba potvrditi i Dom naroda.

SRNA l dnevno.ba