Published On: Čet, svi 12th, 2022

DODIK: Borrellu ću prenijeti da je ugrožena konstituvnost naroda zbog neprovedbe izborne reforme

DODIK: Borrellu ću prenijeti da je ugrožena konstituvnost naroda zbog neprovedbe izborne reforme

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Bruxellesu da će šefu diplomacije EU Josepu Borrellu prenijeti stav da je BiH stabilna i mirna, i da rat u Ukrajini ne utječe na nju ni na koji način, osim ekonomskog aspekta.

– Što se tiče rata u BiH, to je danas veoma daleko. Mi imamo značajnih političkih problema u BiH, pripremamo se za izbore ali nismo uspjeli provesti izbornu reformu zbog čega postoji osnovano nezadovoljstvo činjenicom da se ugrožava konstitutivnost naroda.

Također, imamo lažno predstavljenog visokog predstavnika koga nije imenovalo Vijeće sigurnosti i sve to pogoršava situaciju u BiH – smatra Dodik.

Uoči večere koju je za lidere sa Balkana organizirao Borrell u Bruxellesu, Dodik je izjavio novinarima da treba učiniti sve da se sačuva stabilnost i mir u BiH, a da se kroz politički dijalog unutar subjekata u BiH riješe problemi koji su prisutni.

– Tu EU svakako može pomoći jer je ona naš značajan faktor suradnje, ali isto tako treba spomenuti da imamo i mnogo problema koji su posijani u prošlosti od institucija EU a koji sada dolaze na naplatu u BiH u političkom smislu – naglasio je Dodik.

Ponovio je da ukrajinska kriza utječe na BiH u sferi ekonomije, dok je u sferi mogućeg izazivanja sukoba to dvoje apsolutno nedodirljivo.

– BiH nema nijedan ozbiljan indikator da bi moglo doći do eskalacije nasilja. Sve su to propaganadni trikovi.

Najdogovorniji ljudi za sigurnost na prostoru BiH, kao što su zapovjednik Altea-e i NATO saveza ocijenili su da nema elemenata za ugrožavanje sigurnosti u BiH – dodao je Dodik, prenosi Srna./HMS/

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
6 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SMRT SH FAŠIZMU, SLOBODA BH NARODU!

ĐE ĆETE SE NAĆ… JEL NA GRANICI BH/HR
IL ĆEŠ POSUDIT OD KOGA PASOŠ DA MALO VIDIŠ SVIJETA

Mujguri 93.

Turčine, druge nazivaš đikanima, a i sam koristiš upitnu riječ “ĐE”?! Za one koji koriste staru hrvatsku ikavicu i upitnu riječ “DI”, u stara vremena su đikani bili svi oni koji koriste upitnu riječ “ĐE”.

legitimni uzepe politiĆar

Hoce li odmah za vecerom i proglasiti takozvanu hb?🤣

Ujko MAČEK

Ja ću rado živjeti u HB sa svojim komšijima u miru hrvatima i srbima a ti jarane opet imaš stanku na mješalici u njemačkoj bolje bi ti bilo da malo klanjaš nego zlobiš po portalima tačno me stid nas muslimana

legitimni uzepe politiĆar

E neces.🤣

Phoenix

U Zagreb ce on…. ako nije vec otisao