Published On: Pon, lis 24th, 2016

Dodik: Borbom protiv terorizma u Federaciji se nitko ne bavi


Vlada RS uskoro otvara novi centar za obuku policajaca, koji će biti opremljen najsuvremenijim naoružanjem.
To je poručio Milorad Dodik, predsjednik RS-a, koji je sa premijerkom Željkom Cvijanović i ministrom MUP RS-a Draganom Lukačom obišao kompleks nekadašnje kasarne Zalužani kod Banjaluke, gdje će nakon adaptacije biti smješten suvremeni Centar za obuku pripadnika MUP-a, Specijalna i Јednica za podršku, piše Slobodna Bosna.
– Očuvanje sigurnosti Republike Srpske prioritet je u vremenu nestabilnih regionalnih i globalnih odnosa. I zato je od primarne važnosti opremanje naših kapaciteta za očuvanje sigurnosti i obranu Republike Srpske.
Na MUP Srpske uknjiženo je 55 hektara zemljišta kasarne Zalužani. Veliki dio kompleksa trebalo bi da bude rekonstruiran već naredne godine. Prioritet je, tvrdi Dodik, osigurati dobre logističke uvjete za rad i obuku policajaca RS.
– Јedan od važnijih prioriteta jeste nabavka naoružanja i opreme za MUP. Želimo da budemo dio antiterorističke koalicije, jer je terorizam velika prijetnja za BiH, o čemu se u Federaciji BiH ne bave mnogo, istakao je Dodik.
Na ovaj način biti će rasterećene lokacije koje MUP koristi u Banjoj Luci, a cilj ovog ambicioznog projekta je da upravo ovdje bude smješten jedan od, u regiji, najsuvremnijih centara za obuku policajaca, ističe premijerka Cvijanović. Objekti će biti rekonstruirani u nekoliko faza.
– Kada bude završena rekonstrukcija, imati ćemo najbolje uvjete za obuku i smještaj pripadnika MUP-a Srpske, naglasila je Cvijanovićeva. U kompleksu će biti smještene Specijalna jedinica, jedinice za podršku Uprave za pratnju i osiguranje, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, i druge. Za objekte, koji godinama nisu korišteni, potrebna su sredstva za sanaciju.
– Mi smo od Vlade dobili suglasnost i sad ćemo tražiti od NSRS za kredit od oko 6,5 milijuna KM za adaptaciju i sanaciju ovih ovdje objekata, naglasio je Lukač.
Međutim, nitko od dužnosnika RS-a nije objasnio odakle potreba da se u RS formiraju novi odredi za specijalna djelovanja pod punim naoružanjem. Naročito kada se ima u vidu da je ministar MUP-a RS Dragan Lukač do sada izjavljivao da Republika Srpska ima dovoljno specijalnih jedinica koje su u svakom trenutku spremne da se uhvate u koštac sa terorizmom.
Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare