Published On: Tue, May 14th, 2013

DODIK: BiH je najnesposobnija zemlja u regiji i Europi

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je BiH najnesposobnija zemlja u regiji i Europi, da je neodrživa i da ne može funkcionirati, jer nema unutarnjeg konsenzusa.
Dodik je naglasio da ne želi trošiti svoj politički angažman na nešto što je neodrživo.
On je za B92 rekao da su Daytonski sporazum na jedan “sofisticirano pokvareni način” devastirali upravo oni koji su trebali da ga održe, dodavši da bi Srpska čak mogla i trajno ostati u BiH ako bi bio poštovan izvorni Daytonski sporazum.
Dodik je podsjetio da su na BiH nasilno prenesene 83 nadležnosti bez suglasnosti Republike Srpske, tvrdeći da postoje određeni krugovi u međunarodnim organizacijama u regiji, pogotovo u BiH, koji primaju dobre plaće i izmišljaju probleme.
Predsjednik Republike Srpske je istaknuo i da je najnoviji izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Incka lažan, da ponižava Srpsku i daje netočne podatke i o Republici i o njemu osobno. 
Dodik je naglasio da se, zbog borbe za Republiku Srpsku, sukobljava s modelima koji su u BiH nametnuti još iz vremena rata.
Predsjednik Srpske rekao je i da se protiv njega vodi bezočna kampanja u medijima i da je on, kroz nastojanja međunarodne zajednice da “sredi” situaciju u regiji, pretrpio niz pritisaka i pokušaja kriminalizacije s ciljem da ga privole na “neke stvari oko BiH”.