Published On: Sub, srp 2nd, 2022

DODIK: ‘BiH je loše mjesto za RS i Srbe. Prijevara da je ubijeno toliko muslimana za samo tjedan’

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iz Bratunca je u subotu izjavio kako se “na području srednjeg Podrinja i Birča u proteklom ratu dogodio zločin nad Srbima ne samo u trenutku izvršenja, nego i nakon toga, jer su srpske žrtve neadekvatno tretirane”.

“Nijedan sud nije uzeo u obzir činjenicu, pa ni sama povijest da je ovdje stradalo više od 3.500 Srba, djece, žena”, rekao je Dodik novinarima u Bratuncu, gdje je prisustvovao sjećanju na srpske žrtve iz srednjeg Podrinja i Birča, prenosi Srna.

On je, između ostaloga, zaključio kako je “BiH loše mjesto za Srbe i Republiku Srpsku i da je to jasno”.

“Mi smo ovdje zgurani, a to je učinio zapadni faktor koji nastoji uništiti Republiku Srpsku i godinama i desetljećima skrnavi njena prava i pokušava joj oduzeti ono što joj pripada. U tome svemu koriste sva sredstva i sudovi pokušavaju napisati netočnu povijest i ostaviti u historiografiji neke kvazičinjenice”, rekao je Dodik.

Dodik je dodao kako su “muslimani koncentrirani samo na zločine koji su nad njima počinjeni” te da je “nemoguće da je toliki broj ljudi stradao za samo deset dana 1995. godine na ovom području”.

“To nije tako bilo jer se zna da su tamo stradali i Bošnjaci tijekom svih ratnih godina, a oni to koncentriraju na samo jedan tjedan i to jasno govori o prijevari koja je vidljiva. S druge strane na ovom području od 1991. do 1995. godine stradalo više od 3.500 Srba i to pravosuđe BiH i neke institucije smatraju kao normalno”, rekao je.

Srpski član Predsjedništva osvrnuo se i na jučerašnji posjet ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Pétera Szijjártóa Banja Luci, kazavši kako će se odnosi RS i Mađarske i dalje jačati te da postoje zajednički razvojni programi, ali i da se “Srpska i Mađarska razumiju politički”.

/desk/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Baja Mile Legenda penicilin za bolesti terorista

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
1 mjesec prije

Najbolje što bi moga učinit za svoj narod je – samoubojstvo. – Neka se otruje mišijm otrovom, ja plaćam trošak mišijeg otrova.

Đikan
Đikan
1 mjesec prije

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Ako je loše pravac svrbija i nemoj opanke zaboravit.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
1 mjesec prije

U rusiju tribaju ić, uf ne mogu sad, napalo je jebene ruse. Pošaljimo pozdrave miroljubivom ruskom življu:
Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrd

Diplomata- nesudjeni
Diplomata- nesudjeni
1 mjesec prije

2023g Čović predsjednik Vjeca ministar,Dodik ministar Vanjskih poslova,Bakir u predsjednistvu sa dvije legtimne Hrvatice😂😂😂

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Diplomata- nesudjeni
1 mjesec prije

Bog svakom da koliko more nosit. Građani BiH su neupitno izabrani narod.
Ako im je dragi Bog da da ih vode vake piiččketine, onda doista o njima ima najbolje mišljenje.