Published On: Ned, srp 18th, 2021

DODIK Američki veleposlanik mora znati da ovo nije 2005. godina

”Mi ga znamo od ranije, iz nekih ranijih vremena, ali ovo nije ni 2005. godina, ni 2008. već 2021. u kojoj se apsolutno mora poštovati slovo Daytona i to je naša politika”

Milorad Dodik izjavio je da je imenovanje novog američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja stvar SAD, ali da on treba da zna da se aposlutno mora poštovati slovo Daytona.

”Veleposlanik je zadužen da provodi američke interese, mi imamo neke naše interese ali je bitno da zna da se situacija ovdje značajno promijenila u odnosu na ranije. Mi ga znamo od ranije, iz nekih ranijih vremena, ali ovo nije ni 2005. godina, ni 2008. već 2021. u kojoj se apsolutno mora poštovati slovo Daytona i to je naša politika”, istakao je Dodik, dodavši da je prije dva mjeseca kao predsjedatelj Predsjedništva BiH obaviješten o imenovanju novog veleposlanika ali da je uljudno da to priopći američka strana, prenosi Srna.

Dodik je izjavio novinarima da Republika Srpska ne prihvata imenovanje visokog predstavika bez odluke Vijeća sigurnosti UN.

Milorad Dodik izjavio je da je imenovanje novog američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja stvar SAD, ali da on treba da zna da se aposlutno mora poštovati slovo Daytona.

”Ukoliko budu nastojali da to učine morat će se suočiti s našom voljom da to ne prihvatamo, ne razgovaramo, institucionalno odbijamo bilo kakvu suradnju, a ako oni misle da treba da se bave time neka se bave. U svakom slučaju mi ćemo (s američkim veleposlanikom) pokušati da imamo odnose pune razumijevanja ako je to moguće, ali odavno već nismo spremni da zbog bilo kakvog poltronstva ili nečega drugog zato što je netko ranije bio ovdje ili u Prištini moramo da prihvatimo neke stvari”, istakao je Dodik.

On je rekao da njemu ta činjenica govori o jednoj sasvim drugoj dimenziji, a to znači da je američko Veleposlanstvo i u BiH i u Prištini generalizirala svoje aktivnosti koje nisu bile baš u interesu srpskog naroda u cjelini.

Američki predsjednik Joe Biden izabrao je Michaela Murphyja za američkog veleposlanika u BiH koji je bio zamjenik šefa misije u američkom Veleposlanstvu u Prištini, a prije toga tri godine je radio kao politički savjetnik u Veleposlanstvu u Sarajevu.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x