Published On: Uto, tra 11th, 2017

DODIK: Ako SzP odluči organizirati proteste, bit ćemo na istom mjestu

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da će SNSD organizirati šetnju, na istom mjestu iu isto vrijeme, ako se oporba, odnosno Savez za promjene (szp), odluči organizirati prosvjede.

Dodik je rekao da SDS odbijanjem usvajanja zakona o trošarinama misli da radi protiv njega, ali da u stvari radi protiv interesa RS i poljoprivrednika.

Dodik je pojasnio da je s poljoprivrednicima već postignut dogovor, kojim će dobiti dodatnih 10 milijuna za subvenciju goriva, čime bi se ukupno izdvajanje za poljoprivredu popela na 70 milijuna KM.

Pozvao je SDS pokrenuti opoziv Vijeća ministara BiH, ako misli da su u pravu da je Vijeće ministara prekršio zakon zbog sazivanja telefonske sjednice.

Rekao je da će ako se SDS odluči na taj korak, unatoč svim ranijim nesuglasicama, surađivati ​​i sa Draganom Mektićem i sa Mirkom Šarovićem.

Dodik je podsjetio da je Reformska agenda napravljena na prijedlog Mladena Ivanića, da je SNSD prihvatio to nakon što su uvažene nadležnosti entiteta i da je aranžman s MMF-om dio tog paketa za unapređivanje prometne infrastrukture, poljoprivrede i sektora zdravstva.