Published On: Ned, srp 25th, 2021

DODIK: Ako se ne poništi Inzkova odluka neka se nitko ne čudi koracima koje ćemo poduzeti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je danas od međunarodne zajednice da poništi odluku kojom je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Dodik je poručio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reagiraju, poništavajući, kako je rekao, Inzkov osvetnički čin, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

“U suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se nitko kasnije ne čudi koracima koje ćemo poduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornost, niti smo poduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH. Sve što se događa i što se može dogoditi bit će reakcija. Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo posljednja linija obrane našeg dostojanstva”, kazao je Dodik.

Dodik je naglasio da odgovornost za ovu situaciju snose i oni koji bi se oprali od Inzkovog čin. Ako nisu sudjelovali u Inzkovoj ujdurmi, nisu je spriječili, a znali su za nju.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x