Published On: Sub, svi 28th, 2022

DODIK: “Ako nemamo države, nemamo ni slobode! Mi smo to shvatili i zato se borimo za Republiku Srpsku”

Srpski narod će uvijek stati pred onoga tko ugrozi njegovu slobodu i zato će biti na strani pravde, poručio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na 16. Krajiškom crkveno-narodnom svesrpskom saboru “Krušedolska zvona”.

Dodik je istaknuo da Republika Srpska postoji zato što je voljena od srpskog naroda, a da je preživjela teško razdoblje u ratu i poslijeratnoj izgradnji, te da i danas živi teške dane zato što se mnogi nisu odrekli nastojanja da je smanje, da naprave od nje praznu ljušturu i predaju je generacijama kao ništa.

“Ako nemamo države, nemamo ni slobode! Mi smo to shvatili i zato se borimo za Republiku Srpsku. Srbija je naša matica. U Srbiju smo zagledani, ona je dala i daje podršku svima nama gdje god živimo”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, srpski narod nije pušten na miru već su mu oduzete teritorije, stoljetna ognjišta u Krajini, Hrvatskoj, u Sloveniji je smanjen na gotovo beznačajnu manjinu, kinje ga po Federaciji BiH, u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji osporavaju mu identitet, a na Kosovu je desetljećima, stoljećima proganjan i ubijan, a sada ne dozvoljavaju ni da se razgovara o statusu srpskog naroda, prenosi Srna.

Dodik je rekao da je BiH iluzorna država i da se svih ovih godina pokušava graditi tako što bi se otelo od Republike Srpske, a da se samo Srbi krive za navodno nerazumijevanje procesa.

“Iz Velike Britanije pokušavaju nam nametnuti opet iste okvire u kojima naš narod ne može egzistirati. Oni su britanska politika na ovim prostorima, a antisrpska kroz povijest”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da bi Velika Britanija najradije raspačala EU kako bi sprovodila svoje anglosaksonske ciljeve, kao i da je ta politika dovela srpski narod u ovo stanje, jer nikada nije htjela prihvatiti pravu ulogu srpskog naroda u povijesti.

“Danas se moramo okupiti, biti još snažniji, vjerovati u našu crkvu, identitet, vjerovati u naše vrijednosti, krsnu slavu”, poručio je Dodik.

On je istaknuo da su Srbi kroz povijest uvijek stajali pred najveće sile toga vremena, pa su stali pred Turke na Kosovu, 1914. pred Austrougarsku, pred Hitlera, a na kraju i pred NATO savez.

On je naglasio da Srbi ne smiju prihvatiti da budu dio onog svijeta koji će Rusiji uvoditi sankcije.

“Proći će i ovo zlo, ali grešku prema Rusiji ne smijemo da napravimo! Moramo ostati jedinstveni i vjerujem da ono što Srbija danas čini jeste u tom pravcu”, istakao je Dodik.

Zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za razumijevanje, podršku i pomoć Republici Srpskoj i istaknuo da Srbija izgleda danas razvijenija i bolja, a da na međunarodnom planu ima sasvim drugu poziciju i nije podanička.

“Srbija ima danas snagu da ima svoj stav. Srbijom danas ne upravljaju strani veleposlanici, nego ovaj narod”, rekao je Dodik i istaknuo da Srbi žele da Srbija bude jaka, dok ima i onih kojim je ona trn u oku.

Napominjući da bi mnogi htjeli da Srbija sama sebe pojede i ne postoji, a ako nema Srbije nema ni srpskog naroda.

“Zato je važno da se okupimo i kažemo naše stvari. Ostat ćemo zajedno, integrirani”, istaknuo je Dodik.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare