Published On: Ned, srp 21st, 2019

DODIK: Ako me Komšić i Džaferović preglasaju, ponovno ću pokrenuti vitalni nacionalni interes

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će druga dva člana Predsjedništva BiH vjerojatno pokušati naći način kako izvrgnuti odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman svaki put to pitanje vratiti na parlament.

“Oni će vjerojatno pokušati kreirati neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi”, rekao je Dodik za ATV.

Dodik ističe da nije protiv toga da se s Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i za to da se cjelovito rješava pitanje odnosa s Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i svih drugih pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU.

“Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, rekao je Dodik.

Ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH – Narodna skupština Republike Srpske i da želi afirmirati njenu ulogu.

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ako ponovno bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovno kreiraju određene zaključke u vezi s Pelješkim mostom./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare