Doći će vrijeme da se obračunamo

“Doći će vrijeme da se osobno obračunamo jer ste spominjali moju obitelj. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao”, vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno promatrali jedva shvaćajući o čemu priča.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je sjednicu entitetskog parlamenta koja se održava u Banja Luci kako bi se ponovno obračunao s oporbenoim SDS-om vrijeđajući pri tom oporbene zastupnike koji mu nisu ostali dužni.

Jezikom koji više priliči ulici i uvredama “častili” su se uglavnom Dodik i predsjednik kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica. 

“Sram te bilo. Ničega nisi dostojan”, izderao se Dodik u jednom trenutku na Govedaricu koji mu je predbacio da parlamentu i građanima RS još jednom pokušava “uvaliti” priču o referendumu kojega nikada neće biti jer tako pere vlastitu nečistu savjest.

Verbalni obračun uslijedio je tijekom rasprave o raspisivanju referenduma kojega je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužiteljstva BiH za koje tvrdi kako su neustavni te kako postoje samo da bi kažnjavali Srbe.

Govedarica je podsjetio Dodika kako je upravo njegov SNSD bio taj koji je ranije u parlamentu BiH glasovao za zakone o državnom sudu i tužiteljstvu dodajući kako oni sada odgovornost pokušavaju prebaciti na druge.

“Ovo je Dodikov obračun s vlastitim greškama iz proteklog razdoblja”, kazao je Govedarica, javlja Hina. Dodik mu je na to poručio kako će se s njim “osobno obračunati” spominjući pri tom kako mu iz oporbe napadaju i obitelj, a uz to se potužio kako mu je sin već mjesecima nezaposlen.

“Doći će vrijeme da se osobno obračunamo jer ste spominjali moju obitelj. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao”, vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno promatrali jedva shvaćajući o čemu priča.

“Moj sin je sjajan čovjek. Moja kćer je rodila troje djece. A tebe sram bilo. Ničega nisi dostojan”, vikao je Dodik. Zastupnik SDS-a nije ostao dužan Dodiku kojemu je poručio kako svojim ponašanjem sramoti dužnost koju obnaša.

“Pokazali ste da niste predsjednik RS nego običan kabadahija”, kazao je Govedarica optuživši Dodika za kriminal i korupciju te najavivši kako će SDS stoga istrajati na rušenju sadašnje vlasti koju on predvodi.

U Narodnoj skupštini RS-a večeras je prekinuta cjelodnevna zastupnička rasprava o prijedlogu predsjednika RS Milorada Dodika o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužiteljstva BiH, a nastavak je zakazan za sutra.

U burnoj raspravi bili su očiti suprostavljeni stavovi predstavika vlasti i oporbe o ponovom pokretanju referendumske priče u RS-u o pravosuđu BiH, uz stav oporbe da Dodik to pitanje ponovo zlouporabljava i da refereduma neće biti, kao što nije bilo ni 2011.godine.

more recommended stories