Published On: Ned, ruj 4th, 2016

'DOBRO SAM RADIO' Hasanbegović o 'povijesnoj' pjesmi Čavoglave, Pipsima, Mamiću…

Ministar kulture u tehničkoj vladi Zlatko Hasanbegović gostovao je u ‘Točki na tjedan’ kod Nataše Božić na N1 televiziji gdje je govorio o svom kratkom mandatu i planovima
Na pitanje novinarke Nataše Božić je li mu danas žao što se uključio u politiku, Zlatko Hasanbegović rekao je da nije jer je on izrazito politički usmjerena osoba, od mladosti prati politiku. ‘Bilo bi krajnje neozbiljno odbiti ponudu koja se dobiva jednom u životu.’, rekao je za N1.
Komentirajući svoj mandat ministra kulture i najavu da bi opet želio biti ministra kulture rekao je: ‘Mislim da sam dobro radio svoj ministarski posao, i svi oni koji misle da ne trebam biti ministar kulture i dalje, trebaju jasno iznijeti argumente i reći što sam krivio učinio. Nisam primijetio ni među biračima ni ljudima u HDZ-u da postoje primjedbe na moje djelovanje. Ljudi izvan stranke, pa makar to bio i Milorad Pupovac, ne mogu nam kadrovirati u stranci.’
U razgovoru za N1 Hasanbegović je odgovarao na pitanja o žrtvama Jasenovca i Bleiburga, zabrani pozdrava ‘Za dom spremni’, problemu izbjeglica, kulturnom proračunu, ukidanju neprofitnih medija, ali i na pitanja o glazbi i nogometu. Na upit što sluša – Pips, Chips & Videoclips ili Marka Perkovića Thompsona, odgovorio je da su Pipsi iz njegova kvarta.
‘Oni su iznjedrili navijačku himnu koja je postala vrsta kultne pjesme, kao i pjesma ‘Čavoglave’ gospodina Perkovića, koju su devesetih godina slušali oni i koji bi je sada zabranjivali.’, rekao je i dodao da je pjesma Čavoglave povijesna pjesma, jedna o najpopularnjih ratnih pjesama, koja je toliko bila popularna da ima i različite obrade, koje su koristile i druge strane u ratnom sukobu.
Poznat kao BBB-ovac, Hasanbegović je odgovorio na pitanje što misli o tome da navijači izbjegavaju utakmice Dinama zbog Zdravka Mamića.
‘Tu ima nekoliko pitanja o kojima sada ne bih govorio. Moje su simpatije uvijek na strani navijača. Kao državni dužnosnik se na utakmicama ne pojavljujem u loži, iako bi to mogao, već isključivo na navijačkoj tribini gdje su moji prijatelji. Nedavno sam sreo gospodina Mamića, nakon jedne utakmice. Inače, on je simpatičan čovjek. Pitao me gdje sam bio, ja sam kazao na istoku, a on mi je rekao: ‘A ti si vikao Mamiću pederu’. Na to sam mu odgovorio, da ja to ne činim, ali da takvih ima oko mene.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x