Published On: Pon, svi 2nd, 2022

DOBRI ODNOSI I TO? Otvaranje Pelješkog mosta će kasniti; čeka se pristanak Šefika Izetbegovića?

Pelješki je most, prema najavama, trebao biti otvoren za promet do početka turističke sezone u lipnju. No kako se trenutačno čini, prvi automobili preko njega će prijeći tek potkraj srpnja. Dovršen most čeka pristupne ceste na Pelješcu, čija se izgradnja oduljila.

S graničnog prijelaza Bistrina pruža se divan pogled na Pelješki most. Iako je najavljivano za početak sezone, njegovo otvorenje ipak je odgođeno, javlja HRT.

– Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova, promet preko mosta bi mogao biti pušten negdje u drugoj polovini srpnja, kada budu završeni radovi na pristupnim cestama – otkriva Jeroslav Šegedin, voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta – Hrvatske ceste.

No radovi na tehnički zahtjevnoj stonskoj obilaznici neće biti dovršeni do otvorenja mosta. Tuneli su probijeni, stonski most je spojen, no na toj dionici još je mnogo posla.

– Sada predstoji izvođenje betonske ploče, očekuje se da bi to moglo trajati oko četiri mjeseca, tako da negdje najesen, možda u 10. ili 11. mjesecu bi i ti radovi mogli biti dovršeni – dodaje Šegedin.

Putnici, osobito stanovnici krajnjeg juga zemlje, strepe od ljetnih gužvi na granici, koje katkad nastaju već sada. No optimistični su stanovnici Brijeste, školjkarske oaze na južnoj strani mosta.

– Turista je bilo prije nego što se počeo raditi most, ali pošto su sada radovi, nema turista, radnici su tu smješteni. Kad dođe most, bit će bliže, nema carine, bliže je autocesta, bliže je sve, sigurno će biti bolje – kaže Ivo Bautović.

Svi nedostaci uočeni pri tehničkom pregledu Pelješkog mosta ovih su dana uklonjeni. No, putnici će se, barem do sredine ljeta, morati zadovoljiti samo lijepim pogledom na dovršen, ali zatvoren most./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nije Jozo
Nije Jozo
3 mjeseci prije

Tko glasao za tebe više naj veća je budala

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
3 mjeseci prije

Nema više stedljivih skutora i paradajz turizma…nama Bosancima ostaje makar i Neum,pa šta…ja sam te vikendase našu bosansku sirotinju skutore cijenio zbog štednje …dodju subotu i nedjelju u Makarsku sa dvije kile svog paradajza ponesu paštete i hljeb i kukaju se džaba…pošteno…more je zajednički od Allaha dar..tako je bilo do 1990..

Europsky
Europsky
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
3 mjeseci prije

Jarane muslimanski mi smo najveća sirotinja koja dolazi na Jadran, mene sramota kada vidim vas hercegovačke muslimane, poznam vas po lijanovića paštetama, mi iz bosne trošimo ovako paštete

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Europsky
3 mjeseci prije

Laž,eš, mi ne dolazimo na more, samo neretva, pašteta, kola, bez kupaći da mlatara osune,ćeni

eagle
eagle
3 mjeseci prije

haram most