Dobojlija brutalno pretukao suprugu pred djecom: Jeste li vidjeli snimak iz Gradačca?

DOBOJ – Okružno javno tužiteljstvo u Doboju, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog kaznenog djela nasilja u obitelji ili obiteljskoj zajednici.

Optužnicu je 7. rujna potvrdio sudac za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, a optuženima je nakon potvrđivanja optužnice produljen pritvor najduže godinu i šest mjeseci, uz redovitu sudsku kontrolu opravdanosti. mjere pritvora.

Optužen je da je neprestano ugrožavao spokojstvo i tjelesni integritet svoje oštećene supruge V.D. fizički i psihički napadao, tukao dva puta tjedno, lupao stvarima po kući, i to u prisustvu maloljetne djece, a žrtvi je uputio ozbiljnu prijetnju da će ubiti i njene roditelje, piše Avaz.

Tako je 15. kolovoza iza 22.30 sati u obiteljskoj kući u Doboju nakon kraće verbalne prepirke svoju suprugu uhvatio za vrat i kosu, nakon čega se ona uspjela osloboditi i odgurnuti optuženika u namjeri da od bijega iz kuće. Sustigao ju je na izlaznim vratima kuće, zgrabio je za majicu i poderao je, a oštećena se uspjela sakriti u podrumu kuće, a zatim uz ogradu dvorišta, da bi je pronašao optuženi. deset minuta kasnije, navodi se u optužnici.

“Udarao ju je šakom po licu, zatim je uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo oko 15 do 20 minuta, a za to vrijeme joj je govorio da nije sposobna odgajati djecu i da li pogledali snimak iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećeni je otišao u sobu u kojoj su bila njihova maloljetna djeca, sin … (rođen 2012. godine) i kćer … (rođena 2016. godine). Optuženi je razgovarao s oštećenom da je razmazila djecu, da ih ne zna odgajati, a potom ju je u prisustvu djece udario otvorenom šakom u predjelu glave. , od kojih udaraca je oštećeni zadobio tjelesne ozljede u vidu oguljotine iznad i ispod desnog oka, u predjelu desne nadlaktice i stražnje strane lijeve ušne resice”, navodi se u optužnici.

Vrdoljak je tada razbio sve telefone koji su se nalazili u kući, nakon čega su djeca počela plakati, a on je nastavio vikati govoreći da su za sve njihove probleme krivi oštećeni roditelji te da će ih on ubiti.