Published On: Ned, ruj 11th, 2016

DOBOJ: Babi za ubojstvo dvije bebe ponuđeno 5 godina zatvora

Suđenje Vojkani Bogojević (53) iz Trnjana, kod Doboja, optuženoj za ubojstvo dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja (26), odgođeno je zbog bolesti optužene, koja se nalazi u bolnici u Sokocu, potvrđeno je u dobojskom Okružnom sudu.
Prema neslužbenim informacijama “Nezavisnih novina”, Okružno tužiteljstvo Doboj pripremilo je za Bogojevićevu sporazum o priznanju krivice i petogodišnju zatvorsku kaznu za dvostruko teško ubojstvo. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice ranije je za obljubu nad nemoćnom osobom na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne od tri bebe koje je ona rodila, dok je za isto krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđen Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče.
Navodno je sporazum nuđen i Vidu Jankoviću iz Dugog Polja, općina Modriča, koji je takođe optužen za obljubu nad nemoćnom osobom, ali on nije pristao na predviđenu kaznu i nastavljeno mu je suđenje.
Svi oni su godinama imali seksualne odnose s Vojkaninom kćerkom Sanjom, koja je od 2011. do 2015. godine rodila tri bebe, dvije je ubila Vojkana, i njihova tijela su pronađena na njivi u blizini kuće Bogojevića, a jednoj je presudila mentalno zaostala djevojka, ali tijelo treće bebe nije nađeno.
Identitet oca druge bebe ostao je nepoznat javnosti, ali je prema neslužbenim informacijama DNK nalaz pokazao srodničku vezu potencijalnog oca bebe s majkom, odnosno Sanjom. Sanjin otac Milivoje, koji se najviše protivio njenom izmještanju iz obitelji u ustanovu, također je bio podvrgnut DNK analizi, ali je nalaz bio negativan i time je otklonjena sumnja da je djevojka žrtva incesta.
Prema tvrdnji mještana Trnjana, Sanja je “žrtva svojih zaostalih roditelja, koji su je podvodili muškarcima i za to možda uzimali novac, te je puštali da sama, iako je mentalno zaostala, odlazi i dolazi kući kada želi”.
Vojkana i Rade Bogojević, te Žarko Cvijetić i Vid Janković uhićeni su 25.siječnja, suđenje im je počelo 16. lipanja, a odlukom postupajućeg sudca javnost je isključena tijekom cijelog postupka./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x