Published On: Wed, Nov 20th, 2013

DOBILI ISLAND A NE MOGU KLEK: S igračem manje Hrvatska upala na brod za Brazil

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine! Hrvatska će tako nastupiti na četvrtom svjetskom prvenstvu od svoje samostalnosti, a ovo u Brazilu izborila je u dodatnim kvalifikacijama.

U uzvratnoj utakmici Hrvatska je svladala Island s 2:0 i naći će se u prosincu u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo. Protiv Islanđana su nogometaši Nike Kovača odigrali puno bolje nego u petak u Reykjaviku i pred oko 25.000 ljudi na Maksimiru dominirali su, premda su od 38. minute igrali s igračem manje.

Naime, Mario Mandžukić probio je bunker Islanda u 27. minuti, a onda desetak minuta kasnije dobio je izravni crveni karton zbog opasne igre na Gudmundssonu. Ipak, strahove domaćih igrača odagnao je Dario Srna koji je pogodio na početku drugog poluvremena nakon fantastičnog prodora i asistencije Matea Kovačića.

Hrvatska je stvorila još nekoliko sjajnih prilika, Ivica Olić je pogodio i prečku, no ovo je bila sasvim dovoljna pobjeda da se Vatreni opet nađu na velikom natjecanju.

Koliko je Hrvatska bila dominantna govori i statistika, jer je Hrvatska 11 puta pucala u okvir vrata, a Island samo jedan. Uz to, Hrvati su se pokazali majstorima dodatnih kvalifikacija, jer ovo je četvrti put da je Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama i sva četiri puta je išla dalje.