Published On: Čet, lip 1st, 2017

Do kud ide iživljavanje stare US administracije na Donaldu Trumpu?

Ovo je demokratsko medijsko dostignuće Clinton administracije i njihovog CNN-a koji si je dao previše na važnosti i smjelosti. “Demokracija” je došla do te mjere da je ovako brutalno satiriziranje nit manje nit više nego US predsjednika netko umislio kao normalno. S druge strane, ako u BIH, clinton-Guamu, napišete čak i blago satiričan tekst o Patricku Moonu, nekadašnjem US ambasadoru, koji tebi u tvojoj zemlji krši građanska i politička prava, onda će US ambasada kazniti tebe koji si na to ukazao.

Nadamo se da će nova US administracija smjeniti one u BIH kojima je ovaj skeč dobar humor a ne brutalno loš i morbidan poziv na javni linč US predsjednika.

 

Američka TV-mreža CNN u srijedu je otpustila komičarku Kathy Griffin zbog fotografije na kojoj drži za kosu nešto što nalikuje odsječenoj, krvavoj glavi američkoga predsjednika Donalda Trumpa.

Griffin (56), koja je bila voditeljica CNN-ova novogodišnjeg programa u proteklih deset godina, jučer se ispričala zbog sporne fotografije te kazala da je zamolila fotografa Tylera Shieldsa da je ukloni s interneta, no to nije bilo dovoljno da zadrži posao na CNN-u.

“Ja sam komičarka… Pomičem granice, prelazim ih… priznajem, otišla sam predaleko. Fotografija je iznimno uznemirujuća. Duboko se ispričavam”, kazala je Griffin.

“CNN je raskinuo ugovor s Griffin o njezinu novogodišnjem angažmanu”, tvitala je služba za komunikacije američke TV-mreže, prethodno ocijenivši fotografiju “uvredljivom i odvratnom”, prenosi Hina.