Published On: Mon, Aug 26th, 2013

Djevojke za 100 eura varale goste lokalnih kafića

Animatorske dame ponovo su se pojavile u beogradskim kafićima i klubovima, prenosi “Telegraf.rs”.

U posljednje vrijeme, među mladim i atraktivnim djevojkama vlada prava jagma za unosnim “hobijem”, koji je kako ekipa “Telegrafa” saznaje dobio i jedinstveni naziv – “kava animacija”.

Riječ je o veoma jednostavnom načinu da se dođe do dobrog džeparca od 100 eura dnevno.

Jedini problem je što se radi o čistoj prevari i što u drugim uvjetima ovakav vid zarade nikako ne bi bio kategoriziran kao “hobi”, niti bi smio promaknuti nadležnim službama.

U igru, saznajemo, ulaze atraktivne djevojke starosti između 18 i 25 godina, a sve što trebaju uraditi je da momke, koji sjednu u neki od gradskih kafića uvjere da im plate što više pića i tako vlasniku ugostiteljskog objekta, točnije svom “gazdi” osiguraju što bolju dnevnu zaradu.

– Ove djevojke obično sjede same, da ne bi bile upadljive, a svaki od kafića “zaposli” najmanje njih dvije, tri – počinje priču za “Telegraf” Beograđanin Darko M. (27), koji je i sam bio žrtva ovog unosnog hobija.

– Mene su tako prevarili u jednom od kafića na Obilićevom vijencu, gdje je kako sam kasnije saznao ova vrsta pljačkanja mušterija postala uobičajena pojava – rekao je on.

Darko je sjedio s dva prijatelja kada im je prišla jedna 20-godišnjakinja, koja se predstavila kao Anastazija zamolivši ih da im se pridruži.

– Tako je vješto vodila priču da nismo ni primijetili koliko nam je novca izvukla naručujući sve vrijeme najskuplje koktele. Kad se sjetim, čini mi se da sam više gledao u njen dekolte nego što naručuje. Kada je bilo najzanimljivije, zazvonio joj je telefon. Nekoliko minuta je šaputala nešto u ćošku kafića da bi nam odjednom prišla suznih očiju i rekla kako mora hitno otići. Kada smo se moji prijatelji i ja sabrali, ustanovili smo da nam je izvukla najmanje 2.000 dinara – priča ovaj Dorćolac dodajući da prevaru nikada ne bi ni prepoznao da istu djevojku nije slučajno vidio nakon tri tjedna kako na isti način vara mušterije u kafiću pored onog u kojem je sjedio prošli put.

– Nisam mogao vjerovati kada sam je ugledao! Iste fore, ista priča… Čak je u jednom trenutku identično skočila sa stolice kao da razgovara telefonom. Tada sam i ja skočio i uhvatio je, ali tako da oni momci ne primijete. Ispričala mi je sve – i kako ona i njene kolegice obavljaju posao i za koje novce i gdje… Nisam ni primijetio trenutak u kojem mi se izmigoljila iz šaka. Bio sam se okrenuo da priđem onim momcima, i ispričam im sve, ali više nije bilo svrhe – završava priču ovaj 27-godišnji Dorćolac.

Tragom Darkove priče kontaktirali smo MUP Srbije ne bismo li vidjeli je li u posljednje vrijeme bilo sličnih prijava, međutim nadležni su nam objasnili da im se nitko nije javljao sa sličnom problematikom.

Dnevno.ba