Published On: Sri, pro 18th, 2013

Djevojčica pobjegla, pa od brata tražila otkup: SMS potpisala kao »Krvava banda«

Ako hoćeš vidjeti sestru, sakupljaj novac do siječnja. Ako to ne uradiš, ili ako obavjestite policiju, dobit ćete njeno mrtvo tijelo. U potpisu: Krvava banda.

Ovu SMS poruku poslala je Novopazarka MB (14) svom bratu Samiru Buliću u nedjelju, kada je, navodno oteta. Da je u pitanju “dječja šala”, utvrđeno je jučer ujutro, kada je djevojčica nepovrijeđena pronađena kod Željezničke stanice u Beogradu i vraćena kući.

Djevojčica MB podigla je čitav Novi Pazar na noge. Čitav slučaj je, unatoč prijetnji da obitelj ne smije da zove policiju, prijavljen u nedjelju, od kada je policija češljala svaki trag koji je djevojčica ostavila za sobom. Mobitel MB je od trenutka slanja poruke bio ugašen i ni na koji način nije bilo moguće s njom stupiti u kontakt.

Istragom je utvrđeno da je djevojčica u nedjelju u 11.45 kupila autobusnu kartu za Beograd, što je posvjedočio i vozač autobusa. U Beograd je, prema njegovim riječima, stigla u 16.45 sati, od kada joj se gubio svaki trag.

Inspektorima koji su radili na ovom slučaju bilo je sumnjivo što je otkup tražen od obitelji koja nije bogata. Obitelj je sumnjala da je djevojčicu putem društvenih mreža neko namamio da dođe u Beograd, gdje nemaju nikakvu rodbinu, i da je negdje drže zatočenu.

Brigama obitelji i istrazi policije je srećom ubrzo došao kraj, jer je radnik hotela “Central” juče ujutro primjetio djevojčicu u blizini Željezničke stanice u Beogradu.

– Radnik je policiji prijavio da je djevojčica sama, da djeluje izgubljeno i tužno.

Policija je ubrzo stigla i utvrdila da je riječ o MB čiji je nestanak prijavljen u Novom Pazaru. Tada je potvrđeno da nije riječ o otmici, jer je djevojčica odmah naglasila da se ni s kim nije sastala u Beogradu i da je nitko nije oteo – kaže izvor “Blica” iz policije, i dodaje da je s djevojčicom razgovarao psiholog Centra za socijalni rad .

 

Popustila u školi

Prema riječima strine nestale djevojčice, MB je u posljednje vrijeme izuzetno popustila u školi.

– Vidjeli smo promjene u njenom ponašanju u posljednje vrijeme. Doskoro je imala sve petice, bila je odličan đak, ali je odjednom popustila i počela rjeđa jedinice. Vidjela sam tu poruku koju je poslala bratu. Mnogo nas je uplašila – kaže strina djevojčice za “Blic”.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Djevojcica-pobjegla-pa-od-brata-trazila-otkup-SMS-potpisala-kao-Krvava-banda-222822.html&usg=ALkJrhiodiazNYYESHlZkgABU1o0eNoHVA#sthash.FF1XcTpN.dpuf