Djedovi Božićnjaci u subotu na ulicama Mostara

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” u subotu, 23. prosinca, s početkom u 12 sati, organizira Šestu biciklijadu Djedova Božićnjaka/Mrazova.

Start i završetak biciklijade je ispred Zimskog grada, a vozit će se krug po cijelom gradu.

Kao i prethodnih godina, Djedovi Božićnjaci najmlađim će građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše i prigodne darove.

– Želja nam da, kao i prethodnih godina, unesemo malo blagdanskoga ozračja pred nadolazeće blagdane i praznike – izjavio je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, dodavši kako je ova biciklijada jedna od najdražih u godini i da je svi željno iščekuju.

Goran Prskalo iz Udruge ”Hercegovina Bike” pozvao je sve građane da se pridruže biciklijadi koja bi ove godine trebala biti brojnija nego prethodnih.

– U biciklijadi mogu sudjelovati svi koji se obuku u Djeda Božićnjaka, ili barem na glavu stave crvenu kapu – kazao je Prskalo, dodavši kako će sudionici biciklijade po povratku u Zimski grad biti počašćeni pićem i grickalicama.

Ruta biciklijade: Zimski grad, zgrada “Projektant”, Ulica kralja Tomislava, zgrada “Spajalica”, Rondo, šetnica Nikole Šubića Zrinjskog, Španjolski trg, Ulica hrvatskih branitelja/Bulevar narodne revolucije, most Hasana Brkića, Ulica maršala Tita, Carinski most, Hotel “Ero”, Ulica Ante Starčevića, vrh Avenije, Ulica kralja Tomislava, zgrada “Projektant”, Zimski grad.