Published On: Čet, ožu. 9th, 2017

Dječak pronašao zrakoplov iz II. svjetskog rata s ostacima tijela pilota

Četrnaestogodišnji dječak iz Danske pronašao je ostatke njemačkog zrakoplova iz Drugog svjetskog rata s ostacima pilotova tijela u kabini.

Daniel Kristiansen i otac Klaus jučer su tražili materijale za Danielovu nastavu povijesti na jednom polju njihove farme u sjevernoj Danskoj.

“Izašli smo na polje s detektorom metala. Nadali smo se kako ćemo pronaći neke stare ploče ili nešto što bi Daniel mogao pokazati u školi”, izjavio je otac.

Čini se kako su umjesto toga otkrili bojni zrakoplov Messerschmitt. Posudili su bager od susjeda i kopali do dubine od 7 ili 8 metara.

“Prvo smo iskopavali samo hrpu zemlje i metala, a onda smo iznenada pronašli kosti i komade odjeće”, rekao je Kristiansen.

https://www.youtube.com/watch?v=eeRAdXQlQNw

Klausov djed živio je na farmi u vrijeme Drugog svjetskog rata. Otac se sjetio djedove priče o tome da se na farmu srušio njemački zrakoplov, ali u nju nije vjerovao sve do ovog otkrića.

“Mislimo da je to bilo oko studenog ili prosinca 1944.”, rekao je.

Ostaci zrakoplova preneseni su u Povijesni muzej sjevernog Jyllanda, a kustos Torben Sarauw vjeruje kako će uskoro saznati i ime pilota. Uz pilota je pronađeno i njegovo odijelo, dokumenti, šešir i tri neiskorištena kondoma. Sarauw smatra da je stigao iz baze za obuku njemačkih pilota u Aalborgu.

Kristiansen se nada kako će pronaći pilotovu obitelj i vratiti njegove ostatke u Njemačku. “Možda može dobiti normalan sprovod”, rekao je.

Prvi.tv

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer