Published On: Mon, Jul 31st, 2017

Dječak (13) iz Srbije koji se utopio u Postirama sin je slavnog sportaša

Dječak (13) iz Srbije koji je poginuo u Postirama sin je slavnog sportaša. Nakon što su mu javili što se dogodilo, slomljeni otac hitno krenuo prema Hrvatskoj. Policija istražuje uzrok smrti…

Trinaestogodišnji dječak iz Srbije koji se u subotu utopio u Postirama na Braču, sin je slavnog argentinskog odbojkaša srpskog podrijetla Markosa Milinkovića, piše Blic.

Nešto iza sedam sati navečer kupači u moru primijetili su nepokretno tijelo 13-godišnjaka. Brzo su alarmirali Hitnu medicinsku pomoć, čiji su liječnici dječaka pokušali reanimirati, no bezuspješno.

Kako pišu srpski mediji, Milinković je najveća odbojkaška legenda Argentine, a porijeklom je Srbin. Oženio se Novosađankom s kojom je i dobio sina Luku. Igrao je za nekoliko najvećih svjetskih klubova, a šest je godina biran za najboljeg odbojkaša Argentine. Rođen je u Argentini 1971. godine i igrao je za njihovu reprezentaciju.

Navodno je i Luka krenuo očevim stopama i bio je član Odbojkaškog kluba Vojvodina.

Još uvijek nije poznato što je uzrokovalo utapanje dječaka, no policija je na mjestu nesreće odmah ustanovila da ‘nema elemenata koji bi ukazivali na kazneno djelo’. Na tijelu preminulog dječaka nisu primijećene ni ozljede koje su mogle eventualno izazvati nesvijest tokom ronjenja.

Premda se prvo pisalo da je dječak bio na ljetovanju s roditeljima, Blic tvrdi da je Markos Milinković nakon što su mu javili vijest, hitno krenuo iz Argentine za Hrvatsku.