DIVNO: Nerkez Arifhodžić u Italiji pohađa tečaj hrvatskog jezika

Nerkez  Arifhodžić , penzionirani  Bošnjak i bivši ambasador u Turskoj, u kvoti Bošnjaka, koji je otišao u penziju i tamo pukao, shvativši jednog jutra da je Hrvat, danas je veleposlanik , zamrznute mirovine, koja je nekad davno bila penzija, i koji u Italiji, davanjem lažnog iskaza, čineći kazneno djelo pribavljanja materijalne koristi davanjem lažnog iskaza o identitetu, a koje mu je potvrdio Komšić, nekažnjeno dakako, obavlja funkciju veleposlanika u svojstvu Hrvata. Budući da je zadnjih nekoliko susreta doživio niz neugodnosti pred Hrvatima u Italiji i družeći se sa hrvatskom diplomacijom iz Hrvatske, pri čemu su mnogi počeli sumnjati da se radi o foleru, upisao je u Rimu tečaj hrvatskog koji među tamošnjim stanovništvom organizira Društvo talijansko hrvatskog prijateljstva. Nerkez je , kako nam je kazala učiteljica Laura Novak, odličan učenik, na vrijeme dolazi na satove hrvatskog i uredno izvršava svoje domaće zadaće….
Od 25 polaznika , prvašića, na hrvatskom Nerkez je jedan od najaktivnijih, kazuje nam učiteljica Novak.
Najviše ga zanima hrvatsko pjesništvo 20. stoljeća. Voli Mak Dizdara i Musu Ćazima Ćatića a ni Tin Ujević mu nije mrzak.
Imao je određenih problema sa turcizmima, jer ga nismo nikako mogli uvjeriti da se na hrvatskom ne kaže jorgan nego poplun, no Nerkez je na kraju prihvatio poplun.
Ako bude ovako revan i dobar učenik vjerojatno će biti učenik generacije , kazuje Novak.
Nerkez je od prvog dana bio jako ushićen otkada je krenuo u školu, kaže gospođa Arifhodžić, Hrvatica iz središnje Anadolije, bilo mu je dosano, nitko se nije htio družiti s njim, i uglavnom je tumarao Rimom. Ja sam imala ozbiljnih problema s njim jer depresivnog muža. znate nitko ne želi u kući. Ovako je on po cijele dane u školi tako da ja imam dosta vremena za šoping.
Znate život nas diplomata dosta je naporan, i mnoštvo šoping centara zahtijevaju ozbiljnu pripremu i organizaciju. Godine koje smo ovdje dobili valja maksimalno iskoristiti u interesu našeg hrvatskog naroda u BIH ali i ostalih naroda i narodnosti u našoj zemlji. Šoping centri su stoga neka od najbitnijih mjesta za aktivno diplomatsko djelovanje, pronalaženje mogućih novih poslovnih partnera i slično, kazala je gospođa Arifhodžić.
Na naše pitanje možemo li g. Arifhodžiću postaviti koje pitanje , recimo iz gramatike, ili ranije hrvatske povijesti, gđa Arifhodžić nam je kazala: “Nemojte mi ga sad. Uči! Sutra mu je kontrolni.”
poskok.info