Published On: Sun, Aug 16th, 2015

Disney u zabavne parkove dovodi Ratove zvijezda

Možda baš kad ste pomislili da je vaš vječni san da se borite u Millennium Falconu djetinjast, on bi se mogao ispuniti, i ne samo taj. Možda postanete i Jedi. Predsjednik Disneya Bob Iger najavio je da će kompanija u sve svoje zabavne parkove dodati temu Ratova zvijezda. Počet će s Disneylandom u Anaheimu i Walt Disney Worldom u Orlandu. Nova je to u nizu senzacionalnih najava s Disneyeve bijenalne konferencije D23 Expo, a kad je 8000 prisutnih na prezetnaciji Boba Igera čulo najavu, skočili su na noge i počele su ovacije.
Fanovi Ratova zvijezda u Disneyevim će zabavnim parkovima moći ulaziti u priče i komunicirati s likovima iz serijala, transportirat će ih na nikad viđene planete i Disney će zbog njih napraviti najveće proširenje parkova u svojoj povijesti. “Stvaramo novi svijet koji će vas ostaviti bez teksta” rekao je Iger “Oživljavamo Ratove zvijezda u velikom stilu…
Nove teme u Disneylandu i Walt Disney Worldu posjetitelje će transportirati na čitave nove planete.” Nijedan detalj neće odstupati od filmova i svi će se posjetitelji, baš kao na planeti Tatooine, moći okupljati u mračnoj Mos Eisley kantini.
“Nikad niste vidjeli takvu kantinu”, rekao je Iger.
U Millenium Falconu ići će se u “klimatske bitke” a Disney tvrdi da će s Ratovima zvijezda iskustvo u svojim parkovima, kojima zadnjih godina baš ne ide najbolje, dići na novu razinu i preokrenuti biznis. “Mi zapravo pomičemo standard mogućeg u zabavnim parkovima” rekao je za USA Today J.J.Abrams, redatelj zadnjeg nastavka serijala “Ratovi zvijezda: Sila se budi”.
Oscar Isaac, koji je u filmu glumio pilota X- winga kaže da se nada kako iskustvo borbe u Millenium Falconu neće biti preuvjerljivo. “Iz iskustva, preporučujem da prije letenja u X-wingu najmanje dva sata ne jedete ništa.”
Nije najavljeno kad bi prvi posjetitelji mogli navaliti u Ratove zvijezda, iz Disneya su rekli da će nove atrakcije moći isprobati prije nego se tema službeno otvori, jer će Disney prilagoditi postojeće roller-coastere poput Space Mountaina, koji će radi Ratova zvijezda postati Hyperspace Mountain. Dodat će 3D simulator Star Tours s novim likovima iz filma i Star Wars Launch Bay gdje će gosti moći igrati igrice i gledati kako se snimaju filmovi, a Kamp za obuku Jedija dobit će nove likove iz serije Star Wars Rebels.