Published On: Sri, lis 6th, 2021

Dirljiva molitva ovog malog dječaka jednom fratru obnovila je vjeru

Fra Mike Herlihey nedavno je na svom Facebook profilu podijelio susret s malim dječakom koji ga je ostavio s obnovljenim žarom za njegovu vjeru, piše Aleteia.

Tijekom ljeta fra Herlihey igrao se vani s djecom u školi pokraj svoje crkve. Objašnjava da ga je, kad ga je jedan od mladića vidio u njegovom smeđem habitu, ispunilo uzbuđenje kada su ga upitali je li on Isus. “Ja nisam Isus, ali Isus mi je dobar prijatelj”, odgovorio je dječaku.

Dječak, koji se naziva “Tyrone”, također je naglasio da mu je Isus prijatelj, a par se potom pridružio drugoj djeci u igri.

Na kraju vremena za igru, fratar je zamolio Tyronea da moli za njega. Ono što se zatim dogodilo iznenadilo ga je. Dok je brat Herlihey htio da se dječačić kasnije moli za njega, mali je pao na koljena i molio se na licu mjesta i odmah! Šokirani fratar pridružio mu se u molitvi i bio je oduševljen kad je vidio da se nakon njihove spontane molitve druga djeca i njihovi pratitelji ohrabrujuće osmjehuju.

Ovaj jednostavan trenutak ostavio je traga na bratu Herliheyu i na tome kako želi nastaviti živjeti svoju vjeru:

“Želim biti spreman kada Isus ponovno dođe poput Tyronea. Želim biti uzbuđen vidjeti Isusa i provesti vrijeme s njim poput Tyronea. Želim biti neustrašiv i moliti javno i pred svojim prijateljima i onima koji imaju autoritet nad mnom (šefovima, nadređenima itd.) Poput Tyronea.” Njegovo nas iskustvo može inspirirati da budemo sličniji Tyroneu: spremni i neustrašivi u našoj vjeri.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Risovčanin
Risovčanin
1 mjesec prije

Ovakvi su najveći u Kraljevstvu Nebeskom.