DIREKTOR SKB MOSTAR Ante Kvesić: Svi iz bolnice koji su bili u kontaktu sa zaraženim, upućeni u izolaciju

 

Nakon potvrde prvog slučaja koronavirusa u Mostaru, dr. Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, izjavio je za “Avaz” da su muškarac kod kojeg je utvrđen pozitivan rezultat i njegov sin, koji je, za sada, negativan, prevezeni s Odjela za plućne bolesti na Kliniku za infektivne bolesti.

Zajedno s njima, na Kliniku je prevezen još jedan pacijent, koji je, zapravo, boravio s njima u sobi na Odjelu za plućne bolesti.

– Postupili smo prema svim mjerama i uputama koje su naložene, sve smo dezinficirali. Naša stručna ekipa sačinila je analizu i sve osobe koje su s njima od jučer, kada su primljeni na Odjel, bile u kontaktu, upućene su u izolaciju. U najkraćem, uradili smo sve što je potrebno i idemo dalje – kazao je dr. Kvesić.

On nije želio govoriti o tome jesu li ova dva muškarca sakrila od ljekara informaciju o tome da su boravila u Italiji, kako se špekulira.

– Jesu li slagali, prešutjeli, ja o tome ne mogu govoriti, ali bih apelirao na sve da se ponašaju odgovorno i da reagiraju na normalan način – poručio je on.

Podsjetimo, ova dva muškarca primljena su s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Nakon potvrde informacije iz Kriznog stožera HNŽ, Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ, novinarima nije, također, potvrdio jesu li muškarci, odnosno jedan od njih, boravili u Italiji.

– U SKB Mostar rade odgovorni ljudi, koji su prije mjesec i po napravili protokol postupanja i očekivali su da se ovako nešto može dogoditi. Ovo nije situacija za koju ljudi od struke ne znaju odgovoriti. Protokol je vrlo jasan, pokušat će se utvrditi s kim su kontaktirali u posljednjih sedam do 15 dana i nakon toga će se za sve utvrditi postupak, odnosno epidemiološka analiza – kazao je Pavlović.

more recommended stories