Published On: Sri, ruj 28th, 2022

DIPLOMATSKI SKANDAL Njemački političar uporedio Erdogana s “kanalizacijskim štakorom”, uslijedila reakcija

Tursko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na razgovor njemačkog veleposlanika u Ankari zbog komentara visoko rangiranog njemačkog političara koji je predsjednika Recepa Tayyip Erdogana usporedio s “malim kanalizacijskim štakorom”.

“Najoštrije osuđujemo uvredljive izjave Wolfganga Kubickog, potpredsjednika njemačkog saveznog parlamenta, o našem predsjedniku u govoru tijekom izborne kampanje za pokrajinu Donja Saksonija”, izjavio je glasnogovornik turskog ministarstva vanjskih poslova Tanju Bilgic, prenosi Klix.

“Kubicki je potpuno lišen političkog morala i odgovornosti”, rekao je Bilgic, dodajući da takve “nepristojne izjave u biti daju pravu sliku o političkoj i moralnoj razini Kubickog, te otkrivaju njegovu vulgarnost”.

Kubicki je potvrdio da je dao komentar tijekom skupa predizborne kampanje dok je pokušavao skrenuti pozornost na porast broja ilegalnih migranata koji se kreću iz Turske duž takozvane balkanske rute prema Njemačkoj.

“Kanalizacijski štakor malo je, simpatično, ali istovremeno pametno i lukavo stvorenje koje se pojavljuje i u dječjim pričama”, rekao je Kubicki, navodeći kao primjer popularni animirani film “Ratatouille”.

Dodao je da je Erdogan napravio dobar posao za Tursku kada je pristao smanjiti broj izbjeglica koje ulaze u Europsku uniju 2015. godine.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Nora noćna mora
Nora noćna mora
2 mjeseci prije

Mi “Gradzani” ćemo bojkotirat iz principa njemačke proizvode i rad u Njemačkoj kao šta smo Hr proizvode 🐷, tekbviiir aa dza dza dza 🥴

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
2 mjeseci prije

dobar opis Ređže štakora

Nora noćna mora
Nora noćna mora
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
2 mjeseci prije

To je armenski prodavac dinja Ero,ga,nci koji Sebiju taslaći svaki put kad svrati u SarayPašaluk 🐷 + 🐷 = 💚💚💚

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Štakor nego šta je, čak i sliči štakoru..