Published On: Sri, svi 31st, 2017

DIO SARAJEVSKOG PODZEMLJA VEĆ PAKUJE KOFERE: Završava se istraga ubojstva Joze Leutara

Policija istražuje je li doministar unutarnjih poslova FBiH Jozo Leutar ubijen zbog istrage o trgovini oružjem ili teroristima u BiH, objavio je Večernji list navodeći kako istraga atentata ulazi u završnu fazu.

Policijski službenici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) imaju ozbiljnih indicija koje bi trebale upućivati na stvarne motive koji su posve drukčiji od onoga što se nalazilo u politički montiranom postupku u kojemu se nastojalo povezati osnivanje trećeg hrvatskog entiteta, a onda i vodstva Hrvata u BiH s tim slučajem, tvrdi Večernjak.

Naime, novine pišu kako su po nalogu Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, istražitelji SIPA-e ispitali desetke svjedoka, provjerili nalaze, a ponajprije prvostupanjski spis u kojem se nalazio mozaik ove poprilično amaterski izvedene spletke pred sarajevskim sudom.

Kako je za Večernjak potvrdio izvor blizak ovome predmetu, jedan dio policijske istrage na kojoj se dugo vremena radilo odnosi se na ilegalnu trgovinu naoružanjem, što je, uz zločine nad Hrvatima i djelovanje islamističkih i vehabističkih ćelija bilo u fokusu ubijenog Leutara.

”Istraga koja je usmjeravala policiju na to da su ubojice kao mogući motiv mogle imati u ilegalnoj trgovini naoružanjem jedna je od vjerojatnijih”, navodi Večernji list.