Published On: Ned, lip 19th, 2016

Dio huligana koji su izazvali prekid državljani su BiH i Srbije

Naravno, informacija nije u potpunosti provjerena, no izvor je više nego pouzdan, barem je bio do sada. Informacija je došla iz TV krugova, nekih europskih TV postaja koje se bave prijenosom sportskih programa.

Taj dio huligana, koji prema ovoj informaciji nisu iz Hrvatske, niti su državljani RH, uhićeni su i nalaze se u zatvoru u Francuskoj i nad njima se provodi kriminalistička obrada.

Prema neslužbenoj priči neki od ovih prijestupnika, odnosno nogometnih huligana uspjeli su nabaviti dresove hrvatske nogometne reprezentacije, te su tako u kockicama izazvali “bengalski” prekid utakmice, koji hrvatsku nogometnu reprezentaciju na koncu može koštati nastupa na Euru ili nastupa u nekim od predstojećih kvalifikacija. Dok je jedan dio huligana bio u kockicama, drugi je dio bio obučen u civilnu odjeću.

Da bi se zaista moglo raditi o “uvoznim” huliganima daje naslutiti i reakcija hrvatskih navijača, koji su se u jednom trenutku, nakon bacanja baklji fizički sukobili sa izazivačima nereda.

Ta 85. minuta, koja bi se mogla u konačnici pokazati kao kobna za hrvatsku reprezentaciju nikoga u Hrvatskoj nije ostavila ravnodušnim, sumnjajući da su hrvatski navijači osramotili kockice koje hrvatski nogometaši s ponosom nose.

No, ako se zaista pokaže da su “uvozni” huligani izazvali prekid postavlja se jednostavno pitanje, za koga i za čije su novce oni to uradili, odnosno tko ih je stimulirao da izazovu prekid.

Zasigurno bi svima u Hrvatskoj bilo puno lakše ako se pokaže da su nered izazvali “uvozni” huligani, a na taj bi se način i poništila osuda prema Torcidi prema kojoj sada svi upiru prstom.

Naravno, postavlja se pitanje i tko je bengalke unio na stadion, no prema izvještajima sportskih novinara koji izvještavaju sa Eura, kontrole na ulazima su vrlo površne i traljave, pa zaista ne bi čudilo kada bi se na stadione moglo unijeti i nešto puno gore od bengalki ili topovskih udara.