Često se kaže da dimnjačari donose sreću, a mnogi po nekom narodnom vjerovanju čim ih vide uhvate se za dugme, kako bi i sebi privukli dio njihove sreće. Da su neki dimnjačari zaista sretni, pokazuje primjer Poljaka Tomasza Mazureka koji je s obitelji i prijateljima došao na ljetovanje u Hrvatsku. Ovaj dimnjačar iz Poljske u […]

" />
Published On: Čet, kol 17th, 2017

Dimnjačar iz Poljske u Hrvatsku došao na odmor, pa otišao sa vrtoglavim dobitkom

Često se kaže da dimnjačari donose sreću, a mnogi po nekom narodnom vjerovanju čim ih vide uhvate se za dugme, kako bi i sebi privukli dio njihove sreće.

Da su neki dimnjačari zaista sretni, pokazuje primjer Poljaka Tomasza Mazureka koji je s obitelji i prijateljima došao na ljetovanje u Hrvatsku.

Ovaj dimnjačar iz Poljske u Makarskoj je na prodajnom mjestu Hrvatske Lutrije kupio srećku, ne nadavši se da će išta osvojiti. Međutim, kada je zagrebao osvojio je premiju koja mu donosi 7.000 kuna čak 60 mjeseci, odnosno pet godina.

Kako je počeo odmor za Tomasza i njegovu obitelj, nitko se nije mogao ni nadati ovako sretnom završetku.

Naime, krenuvši na put i prešavši gotovo 600 kilometara shvatili su da nisu ponijeli dokumente za dijete te su se morali vratiti nazad. Kada su konačno došli u Makarsku, supruga je u moru izgubila vrijednu ogrlicu koju su ipak i uz puno muke uspjeli izroniti, potom je uganula nogu, a prije samog odlaska u Poljsku, ključevi su ostali na krivoj strani apartmana te je vesela ekipa usput trenirala i penjačke vještine preko balkona, prenosi Jutarnji.hr.

Prijatelji i Tomaš sada uz smijeh prepričavaju dogodovštine i kažu da se uz sve nezgode nisu nadali da će na putu prema kućama još morati stati u Zagrebu kako bi otišao na blagajnu Hrvatske Lutrije.
Mazurek još ne vjeruje da je osvojio ovakav dobitak i kaže da nije mogao zamisliti, niti sanjati da će ovaj godišnji odmor ovako završiti.