Srijeda, 24 travnja, 2024

DILBEROVIĆ I PREDSTAVNICI VLADE SBŽ-A: Razgovor o vraćanju imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Must Read

Osiguravanje novca za nastavak izgradnje srednjoškolskog centra u Travniku, jedna je od tema o kojima su danas u Travniku razgovarali federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović i predstavnici Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ).

To bi u konačnici trebalo omogućiti da dio zgrade, u kojem je smještena Mješovita srednja škola Travnik, bude vraćen u vlasništvo Vrhbosanskoj nadbiskupiji, što je obveza Vlade Federacije BiH sukladno s odlukom Doma za ljudska prava, odnosno presudom Ustavnog suda Federacije BiH.

Ministrica Dilberović najavila je da će radna skupina, u čijem sastavu će biti predstavnici vlada Federacije BiH i SBŽ-a te Općine Travnik, biti zadužena za pronalaženje načina za nastavak izgradnje.

– Cilj je pronaći način kako da se završi financijska konstrukcija kako bi djeca uselila u nove objekte i dostojanstveno pohađala nastavu, ali i kako bi Vrhbosanska nabiskupija dobila svoje prostorije natrag – kazala je ministrica Dilebrović novinarima.

Ministrica obrazovanja SBŽ-a Katica Čerkez kazala je da je konačan cilj da djeca dobiju modernu školu, a Vrhbosanska nadbiskupija natrag imovinu.

– Nećemo to moći riješiti u godinu dana, ali naš županijski premijer je predložio da Vlada SBŽ-a preuzme 30 posto financijskih obveza, a preostalih 70 posto Vlada Federacije BiH – kazala je Čerkez.

Za okončanje izgradnje srednjoškolskog centra u Travniku potrebno je oko 12 milijuna KM, a premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je da će radna skupina nastojati da što prije dođe do rješenja za osiguravanje novca.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x