Published On: Fri, Aug 9th, 2013

Đilas: Nikada ne bih podržao strance za ministre u Srbiji

BEOGRAD – Predsjednik oporbene Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas rekao je danas da nikad ne bi podržao da bilo ko od stranaca zauzme ministarsko mjesto u Vladi Srbije. – Strani državljani koji nemaju putovnicu Republike Srbije i za koje narod ne može glasa (na izborima) ne treba da budu ministri u vladi – kazao je Đilas za B92.
Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Đilas je kazao da ako Srpska napredna stranka tako odluči, može se dogoditi da Ivica Dačić ostane bez funkcije ministra unutarnjih poslova bez obzira na to što je premijer.

On je rekao da ovo što se događa nije rekonstrukcija nego pad vlade.
– Ovo nije rekonstrukcija vlade, ovo je pad vlade jer devet od 19 ministara se mijenja – rekao je Đilas.
On je naveo da niko nije zvao DS u vladu. Na pitanje da li je sretan što je iz vlade izbačen lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić koga je najviše kritizirao, Đilas je naveo da nema potrebe da priča o Dinkiću jer je “otišao u legendu”.

On je kazao da je tužan danas u Srbiji jer je ekonomska situacija gora nego prije godinu dana kada je vlada počela raditi i naveo da DS nakon svibanjskih izbora 2012. nije napravio vladu s URS-om jer nije htio Dinkića za ministra financija.
Upitan da li će se povući s mjesta predsjednika DS-a io kritikama da autokratski vodi stranku, Djilas je naveo da je DS najdemokratskija stranka u Srbiji i da njega danas interesuje da se DS ponovno nametne kao liderska stranka u državi.

(Beta)