Published On: Uto, pro 22nd, 2020

ĐIDELIJA: Nije prebrojavanje glasova, nego uklanjanje tehničkih grešaka

Gradsko izborno povjerenstvo grada Mostara od 10 sati u Ekonomskoj školi vrši uklanjanje tehničkih grešaka s pojedinih biračkih mjesta.

Iako je od prije od nekih subjekata plasirana informacija kako se radi o ponovnom prebrojavanju glasova sa 75 biračkih mjesta, tu informaciju negirao je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Mostar, Hilmo Đidelija, koji je kazao kako se radi na otklanjanju tehničkih grešaka utvrđenih prilikom preuzimanja izbornog materijala:

“U cilju potpune transparentnosti, predali smo zahtjev za tehničko uklanjanje grešaka, tako da se ovdje ne radi o ponovnom brojanju glasova”, potvrdio je Đidelija, piše Hercegovina.info.

Navodi da se ovo radi s obzirom na to da se na pojedinim biračkim mjestima pojavio listić više ili manje u kutiji te će se vršiti prebrojavanje glasačkih listića. Prema njemu, trenutno je sve ispravno i on garantira da današnji postupak neće utjecati na izborni rezultat. /HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>