Published On: Fri, Nov 28th, 2014

DF ucjenjuje SDA: Uđe li SDA u vlast u RS, neka traže nove partnere za formiranje Vijeća ministara, Vlade F BiH i vlada kantona

Koalicija “Domovina” neće ući u koaliciju sa SNSD-om u entitetu RS, priopćila je danas Demokratska fronta. Ovim putem želimo demantirati pogrešne navode dužnosnika SDA iz entiteta RS Ramiza Salkića, koji je neovlašteno razgovarao s Miloradom Dodikom o navodnom ulasku “Domovine” u koaliciju sa SNSD-om i njegovim satelitima. Mi u DF-u smo svoj stav u okviru koalicije “Domovina” vezali za formiranje Vijeća ministara BiH sa strankama iz Saveza za promjene i bilo kakvi pregovori s većinom zasnovanom na kupljenim zastupnicima iz afere “Papak” nemaju našu podršku – navodi se u priopćenju.

Nadalje, kažu u Demokratskoj fronti, “gospodin Salkić očito nije svjestan da nepromišljenim i sitnosopstveničkim potezima” dovodi u pitanje napredak BiH prema euroatlantskoj obitelji naroda.

Konačno, stav predstavnika SDA unutar koalicije “Domovina” je od samog početka bio takav da je glavni cilj postizbornih koalicija da iskoriste šansu koja nije postojala u zadnjih osam godina od kada je na razini BiH SNSD bio u stanju blokirati sve odluke.

– Ukoliko je dio ljudi u SDA toliko gladan vlasti u entitetu RS onda im i ovim putem poručujemo da mogu tražiti nove partnere za formiranje Vijeća ministara, Vlade FBiH i vlada u kantonima – priopćila je Demokratska fronta./HMS/