Published On: Uto, tra 4th, 2017

DF se pita: “Kako spojiti nespojivo: autentične (Čovićeve) Hrvate u vlasti na svim razinama pri sadašnjoj organizaciji Federacije BiH, dakle bez ‘trećeg’? “

Demokratska fronta oglasila se priopćenjem za javnost nakon izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je spreman podržati Hrvate da dobiju legitimne predstavnike kada prestanu priče o podjelama BiH.

Priopćenje Demokratske fronte prenosimo u cijelosti:

“Nakon jučerašnjeg predsjedničkog okupljanja u Mostaru, uz to što smo saznali da su za večeru jeli lubin i pili ‘rujnoga vina’, građani ove zemlje od „prvog u Bošnjaka“ i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, morali bi dobiti odgovor na dosta kontrardiktorne (po običaju), ali i opasne izjave oko mogućih novih ustupaka Draganu Čoviću.

Što znače ove riječi:’Na pitanje šta će konkretno uraditi kako bi se poboljšala situacija u regiji, Izetbegović ističe da se od Bošnjaka očekuje da pomognu Hrvatima u BiH da dobiju svoje autentične (čitaj:Čovićeve) predstavnike u vlasti.’

‘Ja sam im kazao šta je preduvjet s moje strane,a to je da ne postoji nikakva priča o podjelama ili nekim novim entitetima ili referendumima’,poručio je Izetbegović.

Nakon ovih riječi, gospodin Izetbegović dužan je, ali baš javno, pojasniti:

Da li ‘nepostojanje priče’ znači nastavak tajnih dogovora oko trećeg entiteta, kako su i do sada običavali raditi on i Čović?

Kako spojiti nespojivo: autentične (Čovićeve) Hrvate u vlasti na svim razinama pri sadašnjoj organizaciji Federacije BiH, dakle bez ‘trećeg’?

Hoće li građani ove zemlje, jednom za sva vremena, dobiti odgovor na pitanje:tko je od njih (građana) autentični predstavnik Srba, Hrvata i Bošnjaka?

I na kraju, a može i na početku svih pitanja: Odakle gospodinu Izetbegoviću pravo na ‘tapiju’zvanu BiH ili Federacija BiH? Osim ako zaista već nije ‘legao na rudu’ i prihvatio ‘fildžan begovat’ u kojem će on i uzak krug ljudi i obitelji bliskih njemu biti begovi.

Očekujemo,s toga,hitno i jasno pojašnjenje ovih Izetbegovićevih riječi. Ako može,da nam to kaže na vakat i istinito, da se ne ponovi slučaj revizija presude”, stoji u priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare