Published On: Ned, pro 29th, 2019

DF PODRIVA USTAV BIH Ministar vanjskih poslova Hrvatske podriva preporuke Europske komisije za BiH

Konstitutivnost naroda je u Ustavu BIH, istom onom Ustavu koji je izmanipuliran kako bi Komšić treći put zasjeo u predsjedničku fotelju. DF se oglasio priopćenjem kojim podriva i negira Ustav BIH:

Demokratska fronta poziva ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana da prestane ulagati napore s ciljem udaljavanja Bosne i Hercegovine od europskih pravnih standardna i europske pravne stečevine, priopćeno je jutros iz ove stranke.

Kako se navodi u priopćenju DF-a, ministar Grlić Radman je grubo napao mišljenje EK o kandidatskom  statusu BiH za EU.

“Tijekom svog posjeta Sarajevu ministar Grlić Radman grubo je napao Mišljenje Europske komisije o kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU, promovirajući zaostali etnički princip takozvane “konstitutivnosti naroda”.

Podsjećamo ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske da je upravo Europska komisija u svojim preporukama Bosni i Hercegovini naložila uvođenje pune jednakopravnosti građana, a ne cementiranje etničkog koncepta kakav je koncept tzv. “konstitutivnosti naroda”.

Grlić Radman ovakvim pristupom podriva preporuke Europske komisije i sabotira provođenje presuda Europskog suda za ljudska prava. Takvo političko djelovanje nije problem samo za Bosnu i Hercegovinu nego i za institucije Europske unije”, navodi se u priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare