Published On: Mon, Nov 24th, 2014

DF odgovara Našoj stranci: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije ćuprije

SARAJEVO – Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo izražava iznenađenost kratkovidnošću istaknutih članova Naše stranke koji svojim izjavama dovode u pitanje iskrenu želju naše županijske organizacije za suradnjom. Naime, na prvom službenom sastanku održanom prošlog tjedna u Sarajevu dvije delegacije su dogovorile da nastave razgovore o konkrentim programskim rješenjima. I umjesto da dobijemo obećani program, DF od rukovodstva Naše stranke dobiva kratku SMS poruku o prekidu razgovora nakon koje slijedi niz neutemeljenih, i ako ćemo biti krajnje iskreni, amaterskih izjava koje su suprotne stavovima Naše stranke iznesenim na sastanku dvije delegacije.

Vrijedno je spomenuti da KO DF Sarajevo djeluje unutar političke organizacije koja ima podršku građana širom BiH. DF je druga najveća stranka iz FBiH u Parlamentu BiH i imamo obvezu prema građanima pokušati uraditi sve da bi naš program predstavili ostalim potencijalnim partnerima na niovu BiH. S obzirom na visok koalicioni kapacitet DF-a, odlučili smo podršku građana pretvorimo u konkretan i mjerljiv napredak na putu ka NATO i EU članstvu tako što ćemo potencijalnim partnerima predstaviti niz preduvjeta za ulazak u vlast. S obzirom na delikatnost situacije u kojoj se BiH trenutno nalazi, i šansu koja se pruža da nakon osam godina zastoja napravimo dva ogromna iskoraka ka NATO i EU članstvu, prioritet DF-a je izostavljanje retrogradnih političkih organizacija iz državne vlasti kako bi otkočili put BiH ka euroatlantskoj obitelji naroda.

Naš princip nije kritika bez ijednog učinjenog poteza bilo koje stranke u vladama koje će tek biti formirane s našim ili bez našeg sudjelovanja.
(Vijesti.ba)