Published On: Pet, kol 17th, 2018

Devet aviona u Južnoj Americi prizemljeno zbog bombaških prijetnji

Devet aviona izvršilo je prinudna slijetanja tokom letova unutar zračnog prostora Čilea, Argentine i Perua zbog bombaških prijetnji koje je registrirala čileanska uprava za civilni avionski promet, izjavio je danas direktor ove službe.

Najmanje dva aviona pripadaju kompaniji “LATAM airlines”, a tri niskotarifnoj čileanskoj kompaniji “Sky”, potvrdili su ovi prevoznici.

Victor Villalobos Collao, generalni direktor čileanske uprave za civilni avionski promet, rekao je da upućeno ukupno 11 prijetnji, od kojih su dvije bile “fiktivne”, a devet se odnosilo na postojeće letove.

Svi avioni su pregledani i utvrđeno je da u njima nema eksploziva, a dva su dobila dozvole da nastave letove, rekao je Collao.

On je dodao da policija pokušava da utvrdi porijeklo telefonskih poziva sa prijetnjama, koji su upućeni firmi “LATAM” i upravi civilnog avio-prometa.

“Uvijek imamo napušten kofer ili dva. To je normalno. Ali ovo je bio sasvim poseban slučaj”, rekao je Koljao novinarima na aerodromu u Santijagu, prenosi Srna

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare