Published On: Pon, lis 19th, 2020
#3rd | By Desk

Detalji potjere u Širokom: Policija uhitila šest Marokanaca

Policijski službenici PU Široki Brijeg u nedjelju u 20:58 sati su prilikom redovne kontrole prometa u mjestu Trn, grad Široki Brijeg, zaustavili osobno vozilo marke “Jetta”, bordo boje, bez registarskih oznaka, u kojem se nalazilo šest osoba koje su iz zaustavljenog vozila izašli te pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraćeg vremena, policijski službenici PU Široki Brijeg su iste pronašli te ih sproveli u zgradu PU Široki Brijeg gdje je utvrđeno da se radi o stranim državljanima migrantima iz Maroka.

Također, u 21:00 sati PU Široki Brijeg je zaprimila dojavu od strane voditelja smjene PU Mostar da je na njihovu području otuđeno osobno vozilo marke “Jetta”, bordo boje, bez registarskih oznaka. Zbog postojanja osnova sumnje da su gore navedene osobe počinile kazneno djelo Krađe, isti su za potrebe PU Mostar lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje PU Široki Brijeg, dok su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg na mjestu događaja izvršili očevidne radnje.

Nakon izvršenog očevida, policijski službenici PU Mostar su sa specijalnim vozilom “Pauk” preuzeli navedeno vozilo te ga prevezli u PU Mostar, a u ponedjeljak u 00:10 sati, policijski službenici PU Mostar su preuzeli osobe lišene slobode na daljnja postupanja.

Također, tijekom vikenda na području Županije Zapadnohercegovačke, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH su temeljem prijave građana zatekli sedam stranih državljanina migranata koji su nakon izvršenih određenih provjera upućeni u Imigracijski centar, priopćeno je iz MUP-a ŽZH, prenosi Jabuka.tv