Published On: Sri, lis 31st, 2018

DETALJI O SCHUMACHERU: ‘Ponekad plače, ne može hodati ni pričati, a troškovi liječenja nadmašili su 20 milijuna funti’

‘Gdje je Michael Schumacher? Hoće li mu ikad biti bolje? Hoće li Michael Schumacher ikad ponovno izaći u javnost?’

Malo se toga zna vezano uz zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1, Nijemca Michaela Schumachera. Uži krug njegove obitelji ne dopušta da ikakve informacije stignu u javnost pa je nemoguće reći kakvo je njegovo stanje nakon udarca glavom u kamen potkraj 2013. godine i kako zapravo napreduje njegov oporavak nakon šest mjeseci provedenih u komi, odnosno gotovo pet godina otkako je doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama?!

Dvaput ga operirali

Michael je na kacigi imao kameru koja je snimila njegovu nesreću, što je razjasnilo što se dogodilo, odnosno moglo se u istrazi i vidjeti kako je nesreća izgledala i što je do nje dovelo. Dvaput su ga i operirali nakon nesreće, kako bi što bolje sanirali ozljedu i, samim time, spasili mu život.

“Michael se spustio sa 2700 metara do mjesta gdje se staza razdvaja. Pratio je crvenu stazu i izletio. On je iskusan i vrlo dobar skijaš, u to nema sumnje, ali otišao je nekoliko metara izvan obilježenog dijela staze, naletio je na kamen i izgubio ravnotežu. Zahvatio je skijom kamen koji ga je odbacio. Kamen je bio osam metara izvan obilježenog dijela staze, a Schumacher je ležao devet metara izvan staze”, rekao je vodeći istražitelj, Francuz Patrick Quincy, u siječnju 2014. godine.

Uspjeli sakriti detalje o njegovu zdravstvenu stanju

Obitelj, menadžeri i prijatelji uspjeli su od javnosti sakrili detalje o njegovu zdravstvenom stanju, čuvaju ih kao “zmija noge”. Svašta se pisalo, ne samo o tome kakvo mu je stanje, nego i da mu obitelj rasprodaje nekretnine kako bi plaćali medicinsku skrb koja mu je potrebna 24 sata na dan, ali nikakvu potvrdu obitelj nikad nije objavila.

Razlog je razumljiv, žele zaštititi privatnost u najtežim trenucima, no bivši sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 i dalje je u jako teškom stanju. Posljednje četiri godine bio je na kućnoj njezi, o njemu se uz najbližu obitelj brinu i najbolji svjetski liječnici, ali pomaka na bolje gotovo da i nema.

‘Obitelj cijeni empatiju navijača’

Britanski tabloid Express nedavno je donio tekst pod nazivom:

“Gdje je Michael Schumacher? Hoće li mu ikad biti bolje?”

Autor teksta piše:

“Tijekom tekuće F1 sezone u 2018. godini, glasnogovornica obitelji Schumacher Sabine Kehm javnosti je kazala sljedeće: Ono što smijemo kazati je da obitelj cijeni empatiju navijača. Ljudi zaista vide i razumiju situaciju koju ne želimo dijeliti s javnosti. Gdje je Michael Schumacher sada? On je nastavio primati medicinski tretman i rehabilitaciju još otkako je napustio bolnicu u Lausannei. No, gdje se on točno sad nalazi i liječi, nije sasvim jasno. Je li u svom domu u Švicarskoj ili je otišao put SAD-a nedaleko od Texasa, gdje posjeduje ranč?”, pitaju se Englezi.

Schumacher je trebao biti prebačen u SAD

Švedski dnevnik Expressen prije više od godinu dana objavio je kako su izvori bliski obitelji Michaela Schumachera otkrili da je njegova žena Corinna spremna na možda i posljednji pokušaj da spasi dodatnih patnji svog supruga. Prema tim navodima Schumacher je trebao biti prebačen u SAD, u Dallas gdje se nalazi jedna od najboljih svjetskih klinika za neurologiju, kod dr. Juliana Meeksa koji je jedan od najcjenjenijih svjetskih neurokirurga.

Samo jedan dan u klinici u Dallasu stoji oko 200.000 dolara, no obitelj Schumacher još uvijek ima dovoljno novca na računu (bez obzira na enormne troškove liječenja) jer je Michael samo u karijeri zaradio više od milijardu dolara…

Nadalje, Express se pita: “Hoće li Michael ikad biti bolje?”

Schumacher ne može hodati niti razgovarati, ali…

“Iz onoga što znamo o njegovim ozljedama, Michael Schumacher ne može hodati niti razgovarati, ali izvori tvrde da može pokazati emocije. Prema izvješćima o zdravstvenoj skrbi, Schumacherovi računi za kućnu njegu sada su nadmašili 20 milijuna funti”, stoji u tekstu.

Francuski časopis Paris Match navodno ima izjavu člana obitelji. Spomenuti medij tvrdi da je jedan njegov rođak kazao:

AFP PHOTO VANDERLEI ALMEIDAFoto: AFP

“Kad ga stavite u invalidska kolica i okrenete prema prekrasnoj panorami planina s pogledom na jezero, Michael ponekad plače.”

 

‘Corinna i djeca se svakog dana nadaju medicinskom čudu’

Na kraju teksta Exspress ističe:

“Hoće li Michael Schumacher više ikad izaći u javnost? Od male količine informacija koje je dosad dala Schumacherova obitelj, čini se da Michael neće biti vidljiv u javnosti u skorije vrijeme. No, izvor je rekao: ‘Corinna i djeca se svakog dana nadaju medicinskom čudu’. Obiteljski prijatelj je također otkrio da je legenda F1 dobro, ako se uzme u obzir situacija i okolnosti u kojima se nalazi”, zaključuje se u tekstu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare