Published On: Uto, stu 7th, 2017

Detalji jučerašnje drame u Hadžićima: Kako su se tri dječaka našla u minskom polju

Nakon drame koja se jučer odvijala na području općine Hadžići, iznad sela Kasatići, kada su tri dječaka u dobi između 11 i 13 godina, zbog igre i dječje radoznalosti, ušli u obilježeno minsko polje, Avaz.ba donosi detalje šta se dogođalo od trenutka prijave ovog događaja do evakuacije djece.

Vedran Mulabdić, ministar MUP-a SŽ, nakon dojave Dežurnom operativnom MUP-a SŽ, o ovom događaju, također se uputio na lice mjesta, gdje je bio do evakuacije djece.

Maloljetno dijete je jučer oko 13.15 sati nazvalo Operativni centar MUP-a SŽ i kazao da se u društvu s dva prijatelja nalazi u šumi i da su se izgubili. Dječak je rekao da se oko njih nalaze obilježja minskog polja. Odmah nakon dojave, na mjesto događaja upućene su patrole Policijske uprave Hadžići, a i ja sam krenuo na mjesto događaja“, kazao je Mulabdić.

Prema njegovim riječima, izlaskom na mjesto događaja policija je uvidjela da je veći dio područja obilježen kao minsko polje te su obavijestili pripadnike Federalne uprave civilne zaštite i Gorsku službu spašavanja.

Koordiniranom akcijom dječaci su u roku sat locirani i bez ikakvih posljedica evakuirani. Apelirao bih na sve građane ukoliko se nađu u sličnoj situaciji, da se ne miču s mjesta gdje su se našli i da nas kao ovi dječaci kontaktiraju, kako ne bi bilo većih posljedica. Djeca su slušala uputstva i sve je završeno na najbolji način, bez ozljeđenih“, kazao je na kraju Mulabdić.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x