Published On: Čet, srp 26th, 2018

Deset stvari koje treba znati o slučaju Thompson

1.NGO mediji u RH mogli su ne dizati buku oko Thompsona. Da su htjeli. Ali nisu. Između sjajne reklame koju je Hrvatska dobila, i antireklame koju su joj mogli dati odlučili su se za antireklamu. Ta činjenica je utoliko jasnija ako se zna da je MPT otpjevao tek jednu pjesmu, na drugoj je bio zaustavljen. Uspjeh Hrvatske u nogometnom prvenstvu nadilazi slučaj MPT-a. NGO se nije postavio tako. Slučaj MPT-a iskoristili su za ubijanje događaja. Za zbunjivanje nacije i za predstavljanje Hrvatske kao države u kojoj se javno slavi fašizam.

Zaključak: RH porezni obveznici plaćaju dio NGO medija, koji u izboru slanja sjajne slike Hrvatske i naci slike Hrvatske, biraju slati naci sliku Hrvatske, i to bijesno i bez granica. RH građani to ne žele plaćati. Premda veliki dio njih želi obračun sa svakim tko koketira s fašizmom. Da se pita RH građane taj NGO sektor ostao bi bez novca. No niti jedna vlada u RH neće tom istom NGO sektoru do daljnjeg oduzimati novce.

2.Marko Perković Thompson od kada je na površinu izbačen njegov slučaj, pa do danas, nije niti pokušao sa sebe skinuti imidž zabranjenog.Zašto to ne učini? Odgovara li mu imidž zabranjenog pjevača s kontroverznom prošlošću? Ne tražimo od njega da pređe k Mesiću, no zar je toliki problem kazati pogriješio sam te i te godine, ta pjesma nije moja, osuđujem fašizam, odričem se svakog fašizma, sve pjesme u kojima nađete koketiranje s fašizmom ja neću izvoditi, dovoljno je široka hrvatska povijest, i dovoljno je velik hrvatski vojnik iz domovinskog rata, i ja o njemu pjevam, i o našoj davnoj prošlosti. niti u jednoj svojoj pjesmi ne veličam niti želim veličati period ustaštva. Isto tako nitko mi neće zabraniti da kritički pišem i pjevam o crnom dobu komunizma.

3. Dolatak MPT-a na kamion, na samom aerodromu je diskutabilan. Tko ga je pozvao? Zašto baš tada i tu? Zar se nije moglo bez tog? Zašto je pristao biti dio priče ako je svjestan težine koju nosi? Je li onaj tko je sugerirao Daliću da ga pozvoe na aerodromu zapravo siva eminencija cijele priče? Tko je taj čovjek?

4. Ne može se pravo građanstva jednima oduzimati a drugima praštati. Je li Mesić slabija politička figura od Thompsona ili jača? Kako to da je Mesiću sve oprošteno iako je bio dva puta predsjednik a Thompsonu se ne oprašta ništa iako je pjevač? Tko je šef ideološke policije koja jednima oprašta a drugima ne ispade oko Jasenovca?

5. Postoji samo jedna osoba koju NGO mediji RH neće pitati za mišljenje o Thompsonu. Zove se Stjepan Mesić.Upravo je Mesić u doba svoje vladavine provodio najveću hajku na Thompsona kako bi skinuo fokus sa sebe. Iako je u nekoliko navrata upravo Mesić bio prvi Ustaša u Hrvatskoj. Takve izjave kakve je on davao nije davao niti Tuđman. Mesić je okidač svakog antisrpskog šovinizma u Hrvatskoj. Ujedno čovjek koji se javno hvalio da je razbio Jugoslaviju. Kako je moguće da je danas upravo on najpopularniji među političkim Jugoslavenima i među antifašistima?

6. Izdizanje marginalnosti u Hrvata, marginalnih pojava filoustaštva, na razinu općeg, i na razinu establišmenta te ujedno opraštanje establišmentu ustaških ispada ono je što čini hrvatski NGO kojeg mi plaćamo. Je li ovaj događaj ubijanja Vatrenih preko ekstenzivnog medijskog dizanja margine, konačan trenutak kada će se netko u RH pozabaviti antihrvatskom mrežom imperijalnih NGO medija i informirati RH javnost tko stoji iza njih?

7. Mi kojima je jednako daleko svako ustaštvo kao što nam je jednako dalek svaki komunizam i bilo koji totalitairzam. imamo pravo tražiti od RH vlasti konačan obračun s ovim pojavama. Kao što tražimo od MPT-a da tuži NewsWeek koji je napisao da je MPT koncert počeo Ustaškim povicima, isto tako tražimo od RH vlasti da izvoli formirati istražno povjerenstvo koje bi građanima RH dalo informaciju financiraju li sami antihrvatske medije.

8.Sramotno je da ambasada RH u Washingtonu ne radi svoj posao, i da je borbu sa Newsweekom počeo i vodi sam, privatno odvjetnik Luka Mišetić. Nije li zadatak RH amabasadora u Washingtonu da pravodobno reagira i osudi tekst u NewsWeeku u kojem je iznešeno niz činjeničnih laži na račun Hrvatske. Zašto građani RH plaćaju te ljude? Zašto RH ambasada nije već podnijela tužbu protiv Newsweeka?

9. Do kada će ljudi poput Reufa Bajrovića koji na dnevnoj bazi vrijeđa i grubo ponižava RH slobodno  ulaziti u Hrvatsku? Čovjek se javno hvali da je izvor informacija za NewsWeek  članak koji grubo kleveće RH , kao državu i društvo. Podsjećamo da se radi o jasnom kaznenom djelu propisanim u Kaznenom Zakonu RH.

10. Je li konačno vrijeme da RH krene misliti na sebe? I je li išta vlast u RH naučila od Vatrenih?

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare