Published On: Sri, svi 5th, 2021

Deset stvari koje međunarodna zajednica treba učiniti ako želi ojačati državu BIH

Nakon dublje analize sveli smo nekih 50 prijedloga za očuvanje BIH, na najvažnijih 10 koje ovdje dostavljamo našim važnim međunarodnim prijateljima koji  tvrde da im je stalo da BIH opstane.

Pa evo, ovo su savjeti kako da iznutra ojačaju BIH suverenost i državnost.

Pojašnjenje:

Svi naši međunarodni prijatelji se  slažu da  suverenost i državnost neke zemlje ne raste pod tutorstvom. To su dva antipoda.

Što je tutorstvo veće suverenost je manja.

Dakle netko tko inzistira na jačanju države BIH a tutor je u BIH s ovlastima polubožanstva, on je u kontradiktornom položaju. BIH stremi da postane parlamentarna demokratska država koja se sama može nositi sa svojim izazovima. Zemlja u kojoj se unutar polemike postojećih političkih faktora neće miješati nikakav vanjski tutor.

OHR je očito zaigrao na čudnovatu kartu. S jedne strane bi da BIH postane jaka zemlja a s druge strane ne žele otići iz BIH. Lijepo im je tu. Lukrativno lijepo. OHR kao i strane ambasade u BIH nisu zamišljene kao dio javne političke scene. OHR je prema Daytonu moderator a ne politička stranka. Strane ambasade u BIH su upravo to. Strane Ambasade. Ne političke stranke. One ne zauzimaju stranu i ne miješaju se u svakodnevna politička događanja u BIH. Tako bi trebalo naime biti.

Suverenizam i Tutorijalizam ne idu jedno s drugim.

Stoga je logično da ako im je stalo do jačanja države BIH učinit će sve da tome pomognu. Pa i samodokinuti se ako će to ojačati BIH. Jer kako vidimo što je OHR jači i što su strane ambasade jače, što više postaju dio BH svakodnevnice BIH je slabija. Politike i političari gube smisao. Koji je smisao izlaska na izbore ako više vrijedi Inzkovo štucanje nego stotinu ruku zastupnika neke stranke? Koji je smisao demokracije u kojima jedan čovjek može mijenjati pravila matematike? Koja čak niti sam Bog nikada nije uspio promijeniti.

Dakle ako su prijatelji, oni će smanjiti svoje tutorstvo kako bi jačali BH institucije i svijest naših građana , suverenih vladara BIH o potrebi postojanja BIH.

Dakle zemlje koju mi naprosto obožavamo kako reče Inzko. I pusti nas da to u prostoru i dokažemo. AKo pak mi demokratski odlučimo da ona bude još jača da tako i bude, da se ne miješa i poštuje naše odluke.

Inzko inače vjeruje u naš suživot. Treba ako tako vjeruje, pustiti nas da mi u praksi to i dokažemo. Kažemo da smo živjeli skladno punih 500 godina. Što će reći da on i period pod Osmanskim ropstvom smatra primjerom lijepog suživotništva. Pa etko, kad je to tako, kad nema sumnje da smo mi zaljubljeni jedni u druge, čemu tutorstvo?

Ovo je deset stvari koje bi pod hitno ljudi koji su nam postavili Inzka morali uraditi ako žele ojačati suverenost BIH:

  1. Protjerati Valentina Inzka iz BIH, oduzeti mu svu imovinu i podijeliti je BH sirotinji.
  2. Blokirati dolazak novog visokog predstavnika u BIH zauvijek. Ugasiti OHR.
  3. Smanjiti dnevnopolitičke ulete stranih ambasada u BIH u BIH politički život, odgurnuti ih s političke scene kako bi se osigurao prostor domaćoj politici.
  4. Blokirati sve IPA fondove Bosni i Hercegovini dok se iznutra ne konsolidira i ne dogovori o svom putu. Staviti je pred zid. Sankcije. Svejedno.
  5. Maknuti se iz uređivanja BH medija i uređivanja BH sudstva. Smijeniti medijske urednike javnih RTV sustava koje su postavili. Teroriste, marksiste, fašiste. Zabraniti N1 TV da ugošćuje deklarirane naciste u programu. Prisiliti ju da se registrira u BIH ili joj oduzeti koncesiju.
  6. Prestati podržavati terorističke partije u BIH. Zatražiti od Komšića da se ispriča američkom narodu zbog sudjelovanja bosanskih vojnika u napadu na WTC. (*Od Šefika ne mogu to tražiti radi njegovih odnosa s Muslimanskim bratstvom. Važna nam je bilaterala i odnosi s Istokom.)
  7. Pustiti BH trulež da istrune do kraja, dati priliku političkim vođama da odgovaraju narodu a ne da odgovaraju međunarodnoj zajednici, i tako opstaju na pozicijama. Ne proizvoditi lažne revolucije. Pustiti revoluciju da se sama dogodi.
  8. Otići iz BIH. Ispričati se pri odlasku iz BIH na amandmanima, nametanjima, Alijansama, Platformama, Leutaru, Anđelićima, Komšiću i svima koje su nam nametali kao vrijednost.
  9. Sa sobom ponijeti Izborni zakon koji su nam nametnuli ali i Jerku Lijanovića.
  10. Obrisati s njim  dupe u Austriji, na prvoj benzinskoj a potom ga baciti u svoju finu arijevskiu wc školju.  Zakon. Ne Jerku. Paziti pri tome da wc školju ne zamijenite Jerkom. Jer fakat liče.  Ne zaboraviti, svojim bijelim ručicama,  povući svoju plavu arijevsku vodu. Ne vraćati se u BIH.