Published On: Pet, lis 4th, 2019

Deset godina organizirane hajke i blaćenja Širokog Brijega od strane sarajevske javnosti

poštovane kolege iz svih medija koji se bave ovom temom, da s protekom od deset godina od ovih nemilih događaja prestanu sa senzacionalizmom i huškanjem jer su im namjere pročitane i izlizane. Široki Brijeg nikada nije bio, niti će biti, onakav kakvim ga predstavljate!

Prije točno deset godina, dana 4. listopada 2009. godine, u Širokom Brijegu trebao se odigrati nogometni derbi između Širokog Brijega i Sarajeva. Ova utakmica toga dana nije odigrana. Dvadesetak kilometara dalje u Mostaru istoga dana igrao se gradski derbi između Zrinjskog i Veleža. Dva iznimno sigurnosno zahtjevna događaja u isto vrijeme koja zahtijevaju veliki broj policajaca.

Horde zla stigle u rušilački pohod

Na ovu činjenicu očito su računali i oni koji su toga dana krenuli u rušilačke pohode u Široki Brijeg. Organizirana skupina, pod krinkom navijačke skupine FK Sarajevo „Horde zla“, stigla je s jednim ciljem, napraviti incident u Širokom Brijegu. Ne tvrdimo kako je svaki navijač iz Sarajeva u Široki Brijeg krenuo s tom namjerom. Neki su, naravno, išli bodriti svoj klub na gostovanje.

No, organizirana skupina u kojoj je bio veliki broj kriminalaca, osoba iz podzemlja, dilera i ekipe sličnog pedigrea, ne ustručavamo se to reći, stigla je u središte Županije Zapadnohercegovačke kako bi napravila dar-mar i poslala poruku kako Hrvati nisu sigurni ni u mjestima gdje ih živi preko 99%. Drugi cilj, koji se veže za ovaj prvi, bio je prikazati stanovnike Širokog Brijega kao nacionaliste i fašiste. Isti se provodi kontinuirano već deset godina.

Samoobrana: Širokobriježani napadnuti na kućnome pragu

Vratimo se na 4. listopada 2009. godine i navijačku skupinu „Horde zla“. Odmah po dolasku u Široki Brijeg ova skupina započinje raditi nerede i demolirati objekte koje su im se našli u blizini. Naravno, dolazi do sukoba s domaćim navijačima i građanima koji nisu mogli mirno gledati kako im netko uništava imovinu. Kada ti netko napadne kuću, samim time i obitelj, obrana kućnog praga je ništa drugo nego samoobrana. Širokobriježanin Željko Zadro je na kućnom pragu uboden nožem, uništavane su obiteljske kuće, zapaljeno policijsko auto, ugostiteljski objekti… Sve je to djelo huligana iz Sarajeva!

Vedrana Puljića u smrt je odvelo divljanje „kolega“ iz Sarajeva

U općem metežu i svojevrsnom ratnom stanju na ulicama Širokog Brijega dogodila se tragedija. Nažalost, život je izgubio navijač FK Sarajevo Vedran Puljić. Ubojstvo Puljića ni do današnjeg dana nije do kraja rasvijetljeno. Jedno je jasno, ovog mladića u smrt je odvelo divljanje „kolega“ iz Sarajeva koji su napali grad u koji su došli i njegove stanovnike.

Umjesto da se ovog preminulog mladića pusti da počiva u miru pojedini sarajevski mediji i dio javnosti već punih deset godina njegovu nesretnu sudbinu koriste, ne s ciljem rasvjetljavanja događaja, već u propagandne svrhe s namjerom ocrnjivanja Širokog Brijega i njegovih stanovnika.

Širokobriježani su tih dana pokazali zajedništvo, s ciljem borbe za istinu, koje se posebice osjetilo na prosvjedima nekoliko dana kasnije koji su okupili na tisuće ljudi.

Hajka na Široki Brijeg nikad nije prestala

Nemili događaji od prije deset godina poslužili su dijelu sarajevskih medija za širenje konstantne propagande o Širokom Brijegu kao svojevrsnom leglu fašizma u Bosni i Hercegovini.
Za to vrijeme višestruko su gažena prava hrvatskog naroda u ovoj zemlji, a horda koja je krenula u rušilački pohod Širokog Brijega nikada od istih nije osuđena. Stječe se dojam kako su oni koji su Široki Brijeg napadali 4. listopada 2009. godine, i oni koji ga napadaju u medijima, orkestrirani s iste adrese.

Dužnost svih nas koji djelujemo u medijskom prostoru je braniti istinu i oduprijeti se propagandi i lažima, kako o Širokom Brijegu, tako i o hrvatskom narodu koji živi u Bosni i Hercegovini.
Pozivamo poštovane kolege iz svih medija koji se bave ovom temom, da s protekom od deset godina od ovih nemilih događaja prestanu sa senzacionalizmom i huškanjem jer su im namjere pročitane i izlizane.

Široki Brijeg nikada nije bio, niti će biti, onakav kakvim ga predstavljate!

Vrisak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare