Published On: Pon, srp 25th, 2022

Dervo Sejdić je stranački čovjek SDP-a, koji se nikad nije borio za prava Roma u Domu Naroda. Ta prava su Romima vratili Hrvati!

Dervo Sejdić, istaknuti predstavnik romske zajednice posebno poznat po presudi Sejdić-Finci, je u ožujku ove godine postao novi član bošnjačke Socijaldemokratske partije (SDP), kako je pisao Dnevnik.ba.

Otkada je intervencijom OHR-a u Ustav Federacije uveden klub Ostalih, Romi kao najveća manjina, kao ni Židovi kao druga tradicionalna manjina BiH, nikako ne uspijevaju ući niti u jedan saziv kluba Ostalih kojeg čini 7 članova. Klub koji je prvenstveno zamišljen da predstavlja autohtone BiH manjine, popunjavaju etnički Bošnjaci koji se oportuno izjašnjavaju kao “Ostali”, “Neizjašnjeni”, “Bosanci” iako se 99% dotičnoga naroda na zadnjem popisu izjasnilo po šabloni Bošnjak-islam-bosanski nastojeći grčevito navući 50.01% udjela u BiH stanovništvu da bi mogli proglasiti BiH svojom nacionalnom državom, iako ni Belgija nije nacionalna država Flamanaca kojih je tamo 65%, niti je Britanija nacionalna država Engleza, niti je Jugoslavija bila nacionalna država Srba.

Svakako autentično i smisleno predstavljanje Ostalih jedno od pitanja kojih se valja raspraviti u nadolazećem period, jer BiH Romi i BiH Židovi zaslužuju biti predstavljeni u Domu naroda, i ako to nije realizirano postavlja se pitanje smisla postojanja kluba Ostalih, ako postoji samo za ukras i za teoretsku mogućnost da u njega uđe neka manjina, valjda po prvi put u povijesti.

Osim kluba Ostalih, Bošnjaci su do sada popunjavali i nastavljaju popunjavati i gotovo cijeli klub Srba svojim lojalnim stranačkim Srbima. Primjetite da u Republici Srpskoj, Srbi su dovoljni džentlemeni da to ne rade s bošnjačkim klubom u Vijeću naroda, iako bi netko mogao postaviti pitanje zašto tu nema simetrije i zašto se za popunjavanje srpskog kluba u Federaciji ne dobija odmazda u RS u vidu popunjavanja bošnjačkog kluba. Dakle, kao što smo naveli, Bošnjaci popunjavaju svoj klub, srpski, klub Ostalih, a kada su to pokušali i s klubom naroda koji je s njima uspostavio Federaciju, dakle Hrvatima, naišli su na otpor.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Uso talyban
Uso talyban
24 dana prije

Brate Sejdo,zato što je Svemoguci odredio da se rodis kao rom ne vole te većina posrbljenih i pohrvacenih Bosnjaka