Published On: Čet, kol 18th, 2022

Novinarka Der Standarda u BIH: Žena-hajka, lažljivica….

Na fotografiji je dno austrijskog neokolonijalnog goebbels novinarstva u BIH. Dokaz da nas i danas Austrijanci smatraju idoiotima.

U nastavku objavljujemo teze koje je bošnjački nacionalizam dostavio Adeli Kurtić, novinarki austrijskog ANTI-Standarda.

Ona je te teze mrtva hladna objavila.

Demantiramo tezu po tezu.

Adelheid Wolfl:

Hrvati nacionalisti već desetljećima prijete odcjepljenjem Bosne i Hercegovine.

Činjenica:

Hrvati nacionalisti (HSP) bili su dio probošnjačke, unitarističke i neustavne vlade Platforme. Točnije Hrvati nacisti.

Hrvatski predstavnici demokrati  desetljećima ne prijete odcjepljenjem od Bosne i Hercegovine.  Nikada nisu niti prijetili. Ponavljaju da je BIH njihova domovina i žele da im se vrate ustavom zajamčena prava.

Adelheid Wolfl:

Stručnjaci upozoravaju na ruski utjecaj na nacionaliste.

Činjenica :

Oba stručnjaka kojima je izjave uzela austrijska novinarska Wolfl, su muslimani Bošnjaci. Za njih bošnjački nacionalizam nije nacionalizam nego patriotizam. Uzeti mišljenje inteligencije iz samo jednog naroda nije objektibvno novinarstvo.
Ruski utjecaj na Srbe u BIH je neupitan. No ruski utjecaj na Hrvate mogao bi postati značajan nastavi li Zapad podupirati islamističke udare na Ustav BIH i na hrvatska ustavna prava.

Adelheid Wolfl:

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović sastao se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Činjenica:

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nije se sastao se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Adelheid Wolfl:

Protivio se sankcijama protiv ruske vlade.

Činjenica:

Nije se protivio sankcijama protiv ruske vlade.

Adelheid Wolfl:

To je stara priča koja se uvijek iznova spominje. Još 2001. godine tadašnji šef hrvatskog nacionalističkog HDZ-a Ante Jelavić, koji je bio i u državnom Predsjedništvu, pokušao je u BiH stvoriti poseban “hrvatski” dio države, što je u suprotnosti s Ustavom.

Činjenica:

Je li pokušao stvoriti poseban dio države ili ga otcijepiti od države kako ste maloprije naveli? Jelavić je ustao protiv protudaytonskog nasilja OHR-a , stajući u obranu ustavnosti i ustavnog poretka BIH. Kasnije presude Ustavnog suda BIH pokazale su da je bio u pravu i da je OHR kršio Ustav namećući Petritscheve amandmane a OSCE da je nametnuo protuustavna Izborni zakon,nakon kojeg je protuustavna parlamentarna većina usvojila protuustavani zakon. Ukratko privremena hrvatka samouprava koju je Jelavić privremeno proglasio bila je ustavnija nego novoformirana vlada FBIH koja je izabrana protuustavno, te je donijela niz protuustavnih preinaka i zakona. Sve je to jasno proglašeno protuustavnim , i to u presudi Ljubić.

Adelheid Wolfl:

Tadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice Wolfgang Petritsch razriješio je Jelavića svih funkcija jer je opstruirao mirovni sporazum.

Činjenica:

Tadašnji visoki gangster međunarodne zajednice Wolfgang Petritsch razriješio je Jelavića svih funkcija jer je odbio sudjelovati u opstruiranju mirovnog sporazuma.

Adelheid Wolfl:

I 2001., kao i sada, HDZ je tvrdio da je izborni zakon nepravedan.

Činjenica:

Danas osim HDZ-a i Hrvata u BIH to , da je Izboni zakon neustavan, misli i Ustavni sud BIH poštovana “novinarko”. Kao i sami OHR. Presudom Ljubić, presuđeno je i svim ranijim odlukama OHR-a. Sve do jedna su bile neustavne.

Adelheid Wolfl:

I tada, kao i danas, prijetilo se bojkotom nakon izbora ili stvaranjem trećeg dijela zemlje – koja se u ratu zvala “Herceg-Bosna”.

Činjenica:

HDZ izlazi na izbore , ne spominju nikakvu HercegBosnu niti bojkot.

Adelheid Wolfl:

Međunarodna zajednica je stoga 2001. počela ispitivati ​​financiranje nacionalista. U travnju 2001. poslovnice Hercegovačke banke su pod istragom zbog sumnje na pranje novca. Pronađeno je oko 50 podračuna Hrvatskog vijeća obrane (HVO), koje je “službeno” raspušteno nakon završetka rata u BiH.

Činjenica:

Nije pronađeno ništa. Propagandnim ratom od strane OHR i Bošnjaka, ocrnjena je jedin hrvatska banka, kao preduvjet pljačke iste, potom  ocrnjeni su Hrvati kako bi se opljačkani novac mogao preseliti u Austrijsku banku. Radi se o čistoj pljački tuđe privatne imovine.

Adelheid Wolfl:

HVO je ratovao u Hercegovini 1993. i 1994. protiv Armije BiH.

Činjenica:

Nema rata 1994. Armija BIH je ratovala protiv HVO-a 1993 godinu, prvi su počeli rat u Srednjoj Bosni. 1994 HVO i Armija BIH ne ratuju nego Armija BIH traži primirje i potpisuje se Splitski sporazum. Potom se stvara hrvatskobošnjačka Federacija. 1994 godine. Nemoguće je da su u to vrijeme Armija BIH i HVO međusobno ratovali. Zločini Armije BIH nad Hrvatima i Srbima i danas stoje nepresuđeni. Grabovica mjesto genocida nad Hrvatima, nema sudski epilog. Grabovica je zločin Armije BIH o kojem Der Standard nikada nije pisao.

Adelheid Wolfl:

Radilo se o otcjepljenju dijela Hercegovine i pripajanju Hrvatskoj.

Činjenica:

Jedini koji je ikada nudio pripojenje Zapadne Hercegovine Hrvatskoj bio je Alija Izetbegović. Tuđman je to odbio. U Hercegovini nikada nije proglašeno pripojenje Hrvatskoj. Jedini koji je cijelu BIH proglasom pripojio Hrvatskoj bio je Blaž Kraljević, vođa nacističkog, proaustrijskog HOS-a. Danas jako popularan u Sarajevu jer se istaknuo u zločinima protiv srpskih žena i djece.

Jedini političar koji je ikada potpisao bilo kakavo sjedinjenje Hrvatske i Hercegovine bio je Alija Izetbegović, On je u Washingtonu potpisao konfederaciju Hrvatske i bošnjačko hrvatske Federacije u BIH. Tako su uspjeli Hrvate u BIH nagovoriti da prenesu ovlasti HercegBosne na hrvatskobošnjačku Federaciju. Do danas konfederacija s Hrvatskom nije aktivirana dok konfederacija Srpske i Srbije postoji. Dakle dio Washingtonskog sporazuma nije aktiviran.

Adelheid Wolfl:

No, UN-ove zaštitne snage SFOR-a su tijekom akcije naišle na veliki otpor, nekoliko djelatnika SFOR-a uzeto je za taoce u Grudama, a 22 vojnika SFOR-a lakše su ozlijeđena.

Činjenica:

UN-ove zaštitne snage SFOR-a su tijekom pljačke privatne banke naišle na veliki otpor Hrvata, nekoliko djelatnika SFOR-a uzeto je za taoce u Grudama, a 22 vojnika SFOR-a lakše su ozlijeđena. Nitko nije ubijen. Prema izvještajima i načinu na koji predstavlja Hrvate, ova novinarka morala se javno začuditi nad tom činjenicom.

Adelheid Wolfl:

Značajnim svotama novca nije se moglo ući u trag.

Činjenica:

Određene svote novca austrijski pljačkaš Petritsch nije uspio ukrasti. Sklonjene su prije pljačke. No ipak si je uspio izgraditi veliku i raskošnu vilu na dalmatinskoj obali. Nikada ga niti jedan europski niti BIH sud nije kazneno gonio zbog pljačke tuđe banke. Postoji teorija da je Petritsch namjerno skrio određeni dio novca kako bi od tog fonda sebi izgradio vilu na moru .Zanimljivo al njegova vila nalazi se tik do vile tadašnjeg ministra financija g. Prce. Hrvata.

Adelheid Wolfl:

2004. Jelavić je uhićen.

Činjenica:

Najhrabriji hrvatski političar nakon rata, Ante Jelavić, čovjek koji se demokratski i nenasilno odupro nasilnom brisanju ustavnih prava hrvatskog naroda zajamčenih Daytonom 2004 optužen je montiranom optužnicom za vojnu pobunu protiv države BIH. Premda on nije naoružavao vojnike nego ih pozvao da se samoraspuste, odlože oružje i napuste vojarne. Trebao je biti prvi stanovnik novosagrađenog državnog zatvora a bošnjački  nacionalisti i austrijski nacisti namijenili su mu sudbinu čovjeka koji treba da trune u zatvoru. Smatrali su da će tako biti ugušen i hrvatski prkos i da će time potaknuti egzodus Hrvata iz BIH.

Adelheid Wolfl:

Hercegovačka banka osnovana je 1997. godine u kojoj je, između ostalih, sudjelovala i Franjevačka provincija u Mostaru. Novac je tekao. Jer preko Hercegovačke banke procesuirane su i međunarodne donacije za zapadnohercegovačko hodočasničko mjesto Međugorje.

Činjenica:

Austrijske banke osnivaju se i imaju također godinu osnutka. U njima novac također teče, dioničari su opus Dei te moćne frakcije unutar crkve, u Austriji postoje banke pod potpunom kontrolom svećenstva. Ako neki projekt u Austriji dobije donaciju preko neke banke, je li to skandalozna vijest za austrijske građane? Razlog za pljačku? Nikada niti jedna austrijska banka zbog ovog gore nije doživjela upad tenkovima.

Adelheid Wolfl:

HDZ je posljednjih tjedana pojačao prijetnje bojkotom institucija još više nego prije ili stvaranjem trećeg entiteta ako se izborni zakon ne promijeni u njihovu korist.

Činjenica:

HDZ posljednjih tjedana a niti prije nije spomenuo niti bojkot niti stvaranje trećeg entiteta ako se izborni zakon ne promijeni u njihovu korist.

Adelheid Wolfl:

Stručnjak za sigurnost Ismet Fatih Čančar smatra da bi međunarodna zajednica pred ovim prijetnjama trebala izjaviti “da je spremna koristiti ista sredstva za očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini” kao što je to učinila 2001. godine.

Činjenica:

2001 godine nije postojala presuda Ustavnog suda koaj bi dokazala da je Jelavić bio u pravu a Petritsch u krivu. Danas imamo tu presudu i ne postoji pravna osnova da OHR izvrši fizičko nasilje nad Hrvatima. A što priželjkuje novinarka Der Standarda i njen sugovornik “Stručnjak” “nemodernog muslimanskog imena” – kako Adela ima običaj nazivati  ta imena. Onda kad joj se omakne.

Adelheid Wolfl:

Oni koji uzrokuju destabilizaciju moraju odgovarati, rekao je Čančar za STANDARD. “Neobuzdane revizionističke snage, potpomognute vanjskim čimbenicima, ugrožavaju sigurnost i stabilnost u zemlji”, kaže on opisujući situaciju.

Odgovor:

Zašto ga novinarka Adela ovdje nije upitala je li on to misli na SDA, što mislite?

Adelheid Wolfl:

Trenutačno liberalna međunarodna zajednica, posebice Visoki predstavnik, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo, ide na ruku Rusiji svojom snažnom potporom za promjenu izbornog zakona, otvarajući prostor za veći utjecaj Moskve, ali i drugih neliberalnih sila poput Mađarska . (Adelheid Wolfl, 16. kolovoza 2022.)

Činjenica:

Do jačanja utjecaja Rusije u BIH unutar Hrvata može doći samo ako Međunarodna zajednica odbije ispoštovati presudu Ustavnog suda i nastavi gaziti Hrvate u BIH prema očekivanju BH islamista i simpatizera Al Qaede. A kojih je u SDA puno. Kako vidimo i u Der Standardu.

guest
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Interesantno je gdje se ovi podmukli muslici nisu sve uvukli.Ima ih u stranim vladama,parlamentima,novinarstvu,cak imaju i titule barunica.Gori su od kuge.

Izmetbegović
Izmetbegović
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Veliki su po,tur,ice glu,psoni, ove su tek preko kreveta uspjele..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Izmete ghovno jedno retadirano opet ti arlauces.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Kučka je OTOMANSKO zlo.

ZLU SE MORA stati nogom za vrat.

OTOMANSKO zlo i austrijsko zlo su dokazani neprijatelji naroda na Balkanu.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Retardu neotesani dosadan si ko proljev.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Je,bo ti muha, med posranik mater pot, ure izdajničko osune, ćeno BEZ IMENA.

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Ma bio Sam se zabrinuo jer NE bi ove pot, uradi par dana, ali dobro je tu su naša osune, ćena izdajnička pot, urad °!! Jer Kada njih čujem onda znam da Sam na pravome putu .JER OVAKO KAO ONI ZVUČE PRO,KLETI LJUDI KOJI SU IZDALI BO,GA ,KRALJA I SVOJ NAROD……..JADNI SU !!!

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

e ovdje vrijedi ona tko s vragom tikve sadi…

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

Ko covke sa dodom, pa se sad svi cudite odakle da se Hrvatima spocitava da su potpali pod ruski uticaj.
Mora da “islamisticki” lobisti imaju jaci uticaj od clanice eu koja je sve svoje napore ulozila da se izbori za hrvatsku stvar u BIH, pa vam zato slabo ide. Dozovite se pameti, trazite nemoguce.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Novinarka nije spomenula najvazniju stvar.
Presuda Haga za Ud-ruuzeni z-loocinaacki pooduhvaat.
Ostalo je sve manje

Normalnsu
Normalnsu
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Stvarno ste nepismeni

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Kada na poskoku zelis izazvati mrznju prema nekome, dovoljno je da mu das muslimansko ime.
Gdje je clanak o evropskoj prvakinji u plivanju koja dolazi iz “vase” zemlje, iz “stolnog grada Hrvata”? Sta je reci, nije legitimna?

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Haj ti na Klix tamo ti je mjesto

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

Ajde ti iz RVACKE BANJA Luce u Rusiju

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Evo tipično batrganje kao u dotične “austrijanke”. Ime joj je dao babo i mater ,a ona ga je u Austriji promijenila ( valjda je njoj zvučalo previše muslimanski ili šta već?!). Što se tiče članaka o zlatnoj djevojci dovoljno je scrollati …. No previše je to za prosječnog bosanskog sunita….. evo 🍌 ( špica se jede jarane) 😂😂

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

In VERITAS PRALJKOVACA

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Tvoj komentar je javna legitmacija odgoja kojem su te ucili tvoji mama i tata. Uradili su strasan posao, mora im se priznati.

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

A joj bezzubi sunit se našao pogođen čime? Odgoj drugih nema veze sa IQom kojim skupina raznih etnosa sa zajedničkim petokolonaštvom raspolaže ili točnije rečeno ne raspolaže. U 21.st.imati preko 100 000 ljudi da ne znaju ni čitati ni pisati je stvarno nezapamćen uspjeh na teritoriji Europe u zadnjih 100 godina. 😂😂

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Da bi me nesto pogodilo od tebe morao bi biti malo inteligentniji. Kolektivni IQ, zanimljivo…

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Je li se to umrezis sa svojim torom pa zajedno naprezete mozdane vijuge da smislite nesto sto bi nekoga moglo uvrijediti. Jako inteligentno, nema sta

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Al OK, ako to cini da se osjecas bolje u svojoj kozi, suit youself 😊

Veritas über alles
Veritas über alles
Šta ti kažeš na ovo?  SafetPsychoSaralija
1 mjesec prije

Oooo poor little thing wanna do it in English ,okay, so average IQ is 84 among smart ppl described in thousands of jokes all over ex country( according to MENSA BiH). Well if u take into consideration that u r medically retarded under 80 leave us with what conclusion? Not to mention that according to the last headcount( 2013.) that same population with semitic names had over 120 000 people who doesnt know how to read or write. Soll ich auch auf die Deutsche Sprache alles schreiben noch einmal oder ist das genug?

SafetPsychoSaralija
SafetPsychoSaralija
Šta ti kažeš na ovo?  Veritas über alles
1 mjesec prije

Evo sve da su te tvoje informacije tacne, u sta cisto sumnjam, a ne pada mi na pamet da gubim vrijeme na provjeravanje, to i dalje ne dokazuje nista u tvom slucaju. Glup si, fasista i zao, to je jedino sigurno.
Kad ste tako kolektivno pametni, a semiti kolektivno glupi, kako to da vas hebu zadnjih 20 godina, da vam ni clanica eu ne moze pomoci u eu?
Ja bi se ubio da ne mogu nista uraditi nekom inferiornom bicu (ili skupini) koja te godinama majorizuje. Kme

Jesi l’ to naucio engleski u Irskoj? 🤣

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

GDJE SU NESTALI UJKO MAČEK, ODRONI… 😆 😆 😆 JUČE I ENGLEZI PODRŽALI ŠMITA… VELIKA JE PANIKA I ŠOK U POT,URI,ČKOM POJASU GAZE… 😆 Vratite se odroni, ujke i ostale pot,uri,ce, bićemo nježniji.. Ipak ste vi bivši kršćani, nekad ste išli u crkvu, molili Oče naš… Pišite nam…