Published On: Sri, sij 9th, 2013

Depardieu želi biti ambasador crnogorske kulture


I ako dobijem crnogorsku putovnicu, ne znači da skupljam putovnice, već da ostajem francuski državljanin koji, između ostalog, želi biti i veleposlanik kulture Crne Gore, pojasnio je Depardieu
Francuski glumac Gerard Depardieu želi biti ambasador crnogorske kulture, jer smatra da je Crna Gora država velikih povijesnih i kulturnih vrijednosti.
On je nakon razgovora s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem rekao da želi snimiti filmove o crnogorskoj povijesti i kulturi, kao i dovesti ljude koji bi snimali filmove o istoj tematici.
“Crna Gora je za mene ogromna zemlja, jer ima ogromnu kulturu i vrijednu povijest, koje su sastavni dio europske kulture. Danas sam vidio Mauzolej Njegošu na Lovćenu, Cetinje – grad muzej luku Bar, ogromne vinograde”, rekao je Depardieu na tiskovnoj novinare u Podgorici.
Prema njegovim riječima, Crna Gora ima velike mogućnosti u području kulture, povijesti i gospodarstva, posebno vinogradarstva.
On je pokazao i ruski pasoš koji je dobio od predsjednika Rusije Vladimira Putina i istaknuo da unatoč tome ostaje francuski državljanin.
“I ako dobijem crnogorsku putovnicu, ne znači da skupljam putovnice, već da ostajem francuski državljanin koji, između ostalog, želi biti i veleposlanik kulture Crne Gore”, pojasnio je Depardieu.
Đukanović je rekao da je radostan što je u ime Crne Gore i Vlade mogao poželjeti dobrodošlicu francuskom glumcu.
Đukanović je zadovoljan što kulturni potencijali Crne Gore zavređuju interesovanje i pažnju Depardjea, koji to želi predstaviti međunarodnoj javnosti.