Published On: Pet, pro 11th, 2015

DENIS LASIĆ Projekt ceste Mostar – Široki Brijeg – granica RH počinje se raditi sljedeće godine


Ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić sinoć je proglašen najboljim ministrom u federalnoj Vladi po izboru čitatelja “Nezavisnih novina”. Ovo priznanje mu je, kaže, čast, ali i obveza da još snažnije nastavi s radom zajedno s Vladom Federacije BiH čiji je član. Ministar u intervjuu za Večernji list najavljuje brojne projekte u sljedećoj godini koji bi trebali dati poticaja gospodarstvu. Najavljuje i kako se projekt ceste Mostar – Široki Brijeg -granica RH počinje se raditi sljedeće godine.
– Izbor na najboljeg ministra u Vladi Federacije BiH doživio sam kao priznanje vlastitom doprinosu u radu Vlade Federacije BiH, kao i radu svih kolega na razini ove institucije koja radi u vrlo kratkom razdoblju, nešto dužem od pola godine od imenovanja. Svakako to priznanje godi, ali vas i poziva na dodatnu odgovornost. Unatoč brojnim iskušenjima, uvjeren sam da će ova Vlada uspjeti odgovoriti svim izazovima do kraja mandata i pokazati da zaslužujemo mjesto na kojem se nalazimo. Svakako očekujem da ćemo s kolegama iz Republike Srpske i na državnoj razini napraviti brojne pozitivne iskorake, a ja ću poglavito inzistirati na realizaciji projekata u oblasti prometa i veza, istaknuo je ministar Lasić.
– Kada pogledate sami sadržaj ove manifestacije, dobitnike, jasno vam je da su “Nezavisne novine” jedan ozbiljan medijski projekt koji vrednuje uspjeh i na taj način daje potporu svima onima koji ulažu maksimalne napore u realizaciju svojih poslovnih planova, pojašnjava ministar Lasić.
Na upit kako ocjenjuje rad Vlade u ovome razdoblju, a napose nakon rekonstrukcije koja se dogodila ulaskom ministara iz reda SBB-a BiH, kaže kako je najvažnije da je uspostavljena Vlada Federacije koja je uvažila izbornu volju.
– Mislim da je Vlada, uz ovo kratko krizno razdoblje, profunkcionirala u punom kapacitetu. Problema je puno, kao i zatečenih dubioza, ali mislim da smo timskim radom pokazali da se mogu nadići svi problemi koje smo zatekli, rekao je Lasić.
Govoreći kako gleda na otvaranje radnih mjesta za 10.000 mladih ljudi, ističe kako je to jedna od glavnih zadaća ove Vlade da tek završenim studentima omogući prvo zaposlenje i stažiranje kako bi ti ljudi kasnije imali mogućnost uopće zaposliti se.
– Ova je Vlada rezervirala sredstva za tu namjenu i ovaj projekt nije populistički, nego ono što nam je svima potrebno jer se radi o realnom projektu koji će zaživjeti u sljedećem razdoblju. Nadam se da ćemo se uz relaksirane političke odnose početi baviti ekonomijom i razvojem kao i sav normalni svijet, naglasio je između ostlog Lasić.
Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare